Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Κινήσεις SΟS για τα έσοδα - Επιφυλακτικός ο υπουργός Οικονομικών για περαίωση και ρύθμιση οφειλών.

Επιφυλακτικός εμφανιζόταν μέχρι και χθες ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου στην υιοθέτηση προτάσεων που έχουν υποβληθεί και αφορούν νέα περαίωση εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων καθώς και ρύθμιση για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο.

Κινήσεις SΟS για τα έσοδα - Επιφυλακτικός ο υπουργός Οικονομικών για περαίωση και ρύθμιση οφειλών .
   
Επιφυλακτικός εμφανιζόταν μέχρι και χθες ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου στην υιοθέτηση προτάσεων που έχουν υποβληθεί και αφορούν νέα περαίωση εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων καθώς και ρύθμιση για την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο.

Στο υπουργείο εξετάζονται διορθωτικές κινήσεις για τον τρόπο παρακράτησης του φόρου στα διανεμόμενα κέρδη των επιχειρήσεων ενώ αποκλείεται η μείωση της φορολογίας τους.

Οι οριστικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν εντός των επόμενων ημερών υπό το βάρος που δημιουργεί στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης η υστέρηση των εσόδων και της ανάγκης να βρεθούν αμέσως νέες πηγές εσόδων που θα περιορίσουν κατά το δυνατόν τη μαύρη τρύπα μέχρι και το τέλος του έτους. Οι αποφάσεις για τη φορολογία αναμένεται να ενσωματωθούν στο νομοσχέδιο που ετοιμάζει το υπουργείο για την αναδιοργάνωση των Εφοριών, το οποίο θα κατατεθεί τον Σεπτέμβριο στη Βουλή. Πάντως, μεγάλο προβληματισμό προκαλεί στο οικονομικό επιτελείο η υστέρηση των εσόδων από τους ειδικούς φόρους κατανάλωσης καυσίμων, τσιγάρων και ποτών, η οποία αποδίδεται εκτός από την ύφεση στην οικονομία και στην έξαρση του λαθρεμπορίου που προκάλεσε η μεγάλη αύξηση της φορολογίας τους.

Αναλυτικότερα, σε νέες συσκέψεις που αναμένεται να γίνουν τις επόμενες ημέρες, θα ληφθούν οι αποφάσεις της κυβέρνησης για τα ακόλουθα θέματα:

Περαίωση εκκρεμών υποθέσεων
Στο τραπέζι έχουν πέσει εισηγήσεις για περαίωση των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων των ετών 2000-2004. Πρόκειται για υποθέσεις που δεν υπήχθησαν στις προηγούμενες περαιώσεις και εκτιμάται ότι μπορεί να συνεισφέρουν στα έσοδα του Δημοσίου το επόμενο διάστημα. Η πρόταση που έχει υποβληθεί προβλέπει την υπαγωγή των επιχειρήσεων στη ρύθμιση με βάση τον τζίρο τους και όχι τα δηλωθέντα καθαρά κέρδη, σε μια προσπάθεια να διευρυνθεί ο αριθμός των υπόχρεων και σε αυτούς που είχαν εμφανίσει τα χρόνια αυτά υψηλό τζίρο αλλά χαμηλά κέρδη.

Ληξιπρόθεσμες οφειλές
Η πρόταση που έχει υποβληθεί προβλέπει η ρύθμιση να αφορά τις οφειλές οι οποίες κρίνονται άμεσα εισπράξιμες. Σύμφωνα με την πρόταση υπάρχουν δύο κατηγοριών ληξιπρόθεσμες οφειλές: Αυτές που αφορούν φτωχούς οφειλέτες και δεν υπάρχει δυνατότητα να εισπραχθούν και αυτές για τις οποίες η εξόφλησή τους μπορεί να προχωρήσει. Έτσι μελετάται να θεσπιστεί ρύθμιση με έξτρα κίνητρα για τους οφειλέτες που θα σπεύσουν να τακτοποιήσουν τα χρέη τους αυτά προς το Δημόσιο.

Πηγή Τα Νέα
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο