Ειδήσεις Εργατικά Ασφαλιστικά

Ι.Κ.Α.: Αναστολή αναγκαστικών μέτρων

Tην αναστολή των πλειστηριασμών και της εκτέλεσης αναγκαστικών μέτρων, έως τις 15 Οκτωβρίου, καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή αιτήσεων στη ρύθμιση των οφειλών με ευνοϊκούς όρους, ανακοίνωσε χθες η διοίκηση του ΙΚΑ.

Tην αναστολή των πλειστηριασμών και της εκτέλεσης αναγκαστικών μέτρων, έως τις 15 Οκτωβρίου, καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή αιτήσεων στη ρύθμιση των οφειλών με ευνοϊκούς όρους, ανακοίνωσε χθες η διοίκηση του ΙΚΑ.

Σε κάθε περίπτωση, επισημαίνεται ότι μετά τις 15 Οκτωβρίου θα επιβληθούν όλες οι προβλεπόμενες κυρώσεις σε όσους συνεχίσουν να οφείλουν προς τα ασφαλιστικά ταμεία και δεν έχουν υπαχθεί στη ρύθμιση.

Ειδικότερα, σε εφαρμογή των διατάξεων των άρθρων 53-62 του Ν. 3863/2010 περί ενιαίου συστήματος ρύθμισης οφειλών προς το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και προκειμένου να επιτευχθεί ο σκοπός της ρύθμισης των νέων διατάξεων, υπό το πρίσμα της χρηστής διοίκησης, αναστέλλονται όλες οι ενέργειες εκτέλεσης αναγκαστικών μέτρων μέχρι την εκπνοή της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων για τη ρύθμιση των οφειλών, με ευνοϊκό τρόπο.

Πιο αναλυτικά, η αναστολή των αναγκαστικών μέτρων αφορά:

• Ανάκληση παραγγελιών κατασχέσεων, κατόπιν συνεννόησης με τους αρμόδιους δικαστικούς επιμελητές.

• Αναστολή εκτέλεσης όλων των περιλήψεων εγγραφών υποθηκών.

• Επιστροφή μη επιδοθέντων κατασχετηρίων «εις χείρας τρίτων».

• Αναστολή εκδοθέντων προγραμμάτων πλειστηριασμών.

Ωστόσο, σε όσες περιπτώσεις έχει ξεκινήσει η διαδικασία της κατάσχεσης «εις χείρας τρίτου» και υπάρχουν δικαστικές αποφάσεις αναστολής, οι αποφάσεις εκτελούνται.

Η απόφαση αυτή έρχεται μετά την επιτελική σύσκεψη της ηγεσίας του Yπουργείου Εργασίας που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα παρουσία του υπουργού, των υφυπουργών, των διοικητών των ασφαλιστικών ταμείων και των προέδρων των Οργανισμών.

«Θεωρούμε ότι η μη λήψη αναγκαστικών μέτρων στους εργοδότες, που οφείλουν και επιθυμούν να υπαχθούν σε καθεστώς ρύθμισης των οφειλών τους, επιβάλλεται και από τη γενικότερη οικονομική δυσχέρεια, στην οποία έχουν περιέλθει αρκετοί εργοδότες, προκειμένου με αυτό τον τρόπο να συμβάλουμε στη βιωσιμότητα των επιχειρήσεών τους. Μετά την παρέλευση της ανωτέρω προθεσμίας (15/10/2010), κάνουμε γνωστό ότι θα ενεργοποιηθούν και θα ληφθούν όλα τα προβλεπόμενα από τις ισχύουσες διατάξεις αναγκαστικά μέτρα είσπραξης των ληξιπρόθεσμων απαιτήσεων του Ιδρύματος» σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Ο διοικητής του Οργανισμού Ροβέρτος Σπυρόπουλος απευθυνόμενος στα διευθυντικά και υπηρεσιακά στελέχη του Ιδρύματος και προς το σύνολο του διοικητικού, υγειονομικού και ιατρικού προσωπικού, δήλωσε ότι: «Τα εκατομμύρια των άμεσα και έμμεσα ασφαλισμένων στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ προσδοκούν από τη νέα διοίκηση να ταυτίσει το έργο της με την καθολική τους απαίτηση για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση μιας δημιουργικής πορείας, που θα υπερβαίνει υφιστάμενα προβλήματα και δυσλειτουργίες και θα οδηγήσει στην οργανωτική, λειτουργική και οικονομική αναμόρφωση και ισχυροποίηση του Ιδρύματος». Oπως επισήμανε ο Ρ. Σπυρόπουλος, τα κύρια θέματα, που θα τεθούν σε όλες τις διαδικασίες επικοινωνίας και διαλόγου, θα επικεντρώνονται, κατά προτεραιότητα, στα παρακάτω:

• Οργανωτική και λειτουργική αναμόρφωση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, με την αποφασιστική προώθηση αποκέντρωσης λειτουργιών του Ιδρύματος σε περιφερειακό επίπεδο.

• Ολοκλήρωση και επέκταση των υφιστάμενων διαδικασιών και των μηχανογραφικών υποδομών, ως το βασικότερο εργαλείο εποπτείας και ελέγχου, του συνόλου των λειτουργιών του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και διευκόλυνσης του συνόλου των συναλλαγών με τους ασφαλισμένους.

• Δραστική μείωση της εισφοροδιαφυγής και εισφοροαποφυγής, με στόχο την αύξηση των εσόδων σε ποσοστό 5%, σε ετήσια βάση.

• Εξορθολογισμός του συνόλου των οικονομικών μας λειτουργιών.

• Άμεση δημιουργία του Εθνικού Μητρώου Συντάξεων.

• Καθολική εποπτεία των δαπανών ιατρικής, φαρμακευτικής και νοσοκομειακής περίθαλψης, με πλήρη ένταξη στο σύστημα ηλεκτρονικής καταχώρησης και εκτέλεσης των συνταγών και του μηχανογραφικού ελέγχου του συνόλου των δαπανών υγείας, το ταχύτερο δυνατό.

• Δημιουργία κοινοπρακτικής δομής με τον ΟΓΑ-ΟΑΕΕ και ΟΠΑΔ, για κοινές δράσεις προμηθειών και ελέγχου των ιατροφαρμακευτικών δαπανών και του κόστους περίθαλψης.

• Δυνατότητα επέκτασης στα ΚΕΠ των εργασιών του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, με στόχο την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων.

• Αξιοποίηση της τεράστιας ακίνητης περιουσίας του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στη βάση τον τελευταίο νόμο της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης.

• Μεταστέγαση όλων των κεντρικών υπηρεσιών του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ σε ενιαίο κτίριο.

• Βελτίωση των συνθηκών και των χώρων εργασίας του συνόλου των εργαζομένων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

• Ενδυνάμωση της υπεύθυνης διαβούλευσης με το σύνολο των υπηρεσιακών στελεχών του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, αλλά και τους απλούς εργαζόμενους, με στόχο την εμπέδωση της συνεργασίας και της συνευθύνης για την επίτευξη του στόχου της αναγέννησης του μεγαλύτερου δημόσιου ασφαλιστικού οργανισμού της χώρας.


Πηγή: www.express.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο