Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Εκτός υποχρεωτικής υποβολής συγκεντρωτικών καταστάσεων 100.000 αγρότες

Tην απαλλαγή περίπου 100.000 αγροτών που υπόκεινται στο ειδικό καθεστώς ΦΠΑ από την υποχρέωση εκπρόθεσμης υποβολής των συγκεντρωτικών καταστάσεων πελατών - προμηθευτών για την οικονομική χρήση του έτους 2003, προωθούν σύμφωνα με πληροφορίες οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών......

Tην απαλλαγή περίπου 100.000 αγροτών που υπόκεινται στο ειδικό καθεστώς ΦΠΑ από την υποχρέωση εκπρόθεσμης υποβολής των συγκεντρωτικών καταστάσεων πελατών - προμηθευτών για την οικονομική χρήση του έτους 2003, προωθούν σύμφωνα με πληροφορίες οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών.
Η μη υπαγωγή τους στον ΦΠΑ σχεδόν μηδενίζει τα ενδεχόμενα να έχουν υποπέσει σε αδικήματα φοροδιαφυγής, όπως τόνισαν αρμόδιοι στην ΕΞΠΡΕΣ, προσθέτοντας ότι εξ αρχής, όταν δηλαδή είχε προκύψει προ ολίγων εβδομάδων το θέμα με τους 432.077 επιχειρηματίες και ελεύθερους επαγγελματίες που έχουν ήδη παραλάβει από τις ΔΟΥ επιστολή - πρόσκληση για τακτοποίηση της εκκρεμότητάς τους, υπήρχαν σκέψεις για εξαίρεσή τους από την υποχρέωση αυτή.

Σημειώνεται ότι ένας πρόσθετος αριθμός 50.000 προμηθευτών δεν "κινδυνεύει" με επιβολή προστίμου, καθώς εκλήθησαν από την εφορία με ειδικά σημειώματα λόγω της λογιστικής αμέλειας των πελατών τους που δεν ανέγραψαν ως όφειλαν στις καταστάσεις που υπέβαλαν στην εφορία την απαλλαγή των συγκεκριμένων προμηθευτών από την υποχρέωση να υποβάλλουν συγκεντρωτικές.

Υπενθυμίζεται, ότι η προθεσμία της "εκπρόθεσμης" υποβολής των συγκεντρωτικών του 2003 λήγει στις 30 Ιανουαρίου 2006 και έως τώρα οι ΔΟΥ έχουν καταλογίσει από την επιβολή προστίμων ποσά που υπερβαίνουν το μισό εκατ. ευρώ.

Πηγή Express
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο