Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

«One stop shop» για φωτοβολταϊκά.

Για τα φωτοβολταϊκά στις στέγες δεν θα απαιτείται πλέον η έκδοση «έγκρισης εργασιών δόμησης μικρής κλίμακος» από τις Πολεοδομίες, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα, αλλά θα αρκεί η κατάθεση εγγράφου γνωστοποίησης των εργασιών με την υπογραφή του ενδιαφερόμενου

«One stop shop» για φωτοβολταϊκά.

Για τα φωτοβολταϊκά στις στέγες δεν θα απαιτείται πλέον η έκδοση «έγκρισης εργασιών δόμησης μικρής κλίμακος» από τις Πολεοδομίες, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα, αλλά θα αρκεί η κατάθεση εγγράφου γνωστοποίησης των εργασιών με την υπογραφή του ενδιαφερόμενου


Ακόμη πιο απλές διαδικασίες για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στις στέγες, σε οικόπεδα και σε εκτός σχεδίου περιοχές προβλέπουν δύο νέες υπουργικές αποφάσεις που ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Περιβάλλοντος. Για τα φωτοβολταϊκά στις στέγες δεν θα απαιτείται η έκδοση «έγκρισης εργασιών δόμησης μικρής κλίμακος» από τις Πολεοδομίες αλλά θα αρκεί η κατάθεση εγγράφου γνωστοποίησης των εργασιών με την υπογραφή του ενδιαφερόμενου. Το μέτρο αφορά σε φωτοβολταϊκά που εγκαθίστανται σε κτήρια, δώματα, στέγες, σκίαστρα, προσόψεις, αλλά και σε ακάλυπτους χώρους εντός σχεδίου. Οπως προβλέπει η απόφαση, την ευθύνη της τοποθέτησης και της συμμόρφωσης ως προς τους στοιχειώδεις κανόνες ενσωμάτωσης έχει ο επιβλέπων μηχανικός.

Σε περιοχές ιδιαίτερης προστασίας ορίζεται ότι για την ενσωμάτωση φωτοβολταϊκών σε παραδοσιακούς οικισμούς, ιστορικά κέντρα πόλεων και διατηρητέα κτήρια απαιτείται γνωμοδότηση της Επιτροπής Πολεοδομικού και Αρχιτεκτονικού Ελέγχου. Η δεύτερη απόφαση για τα εκτός σχεδίου οικόπεδα επιτρέπει την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών με κάλυψη του γηπέδου μέχρι 60%, χωρίς να απαιτείται αρτιότητα ή οικοδομησιμότητα. Δεν απαιτείται οικοδομική άδεια, ούτε έγκριση της αρμόδιας επτροπής Πολεοδομικού και Αρχιτεκτονικού Ελέγχου.


Ηλεκτροπαραγωγή με ΑΠΕ - γεωθερμία

Σε δημόσια διαβούλευση που θα ολοκληρωθεί στις 6 Σεπτεμβρίου τέθηκε χθες η υπουργική απόφαση για την έκδοση άδειας εγκατάστασης και λειτουργίας μεγάλων σταθμών παραγωγής ηλεκτρισμού από Aνανεώσιμες Πηγές Eνέργειας (AΠE) και Συμπαραγωγής Hλεκτρισμού Θερμότητας (ΣHΘYA). Παράλληλα η υπουργός Περιβάλλοντος, T. Mπιρμπίλη χθες έθεσε σε διαβούλευση τους όρους της διακήρυξης δημόσιου διεθνούς διαγωνισμού για την εκμίσθωση των δικαιωμάτων έρευνας εντοπισμού γεωθερμικού δυναμικού σε μη ερευνημένες περιοχές.

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο