Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Στην πιστωτική επέκταση στοχεύει η «ένεση» ρευστότητας των 25 δισ. ευρώ

«ΔEN χαρίζουμε χρήματα, δεν χαρίζουμε τίποτα στις τράπεζες».

«ΔEN χαρίζουμε χρήματα, δεν χαρίζουμε τίποτα στις τράπεζες». Με τη φράση αυτή ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου κατέστησε σαφές χθες στη Βουλή ότι η ένεση ρευστότητας 25 δισ. ευρώ που δίνεται στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα με τροπολογία που ψηφίστηκε για την ενίσχυση του εγγυοδοτικού πυλώνα θα δοθεί με ένα προαπαιτούμενο: Με την κατάθεση συγκεκριμένων σχεδίων πιστωτικής επέκτασης από κάθε τράπεζα χωριστά.

«Τα χρήματα», τόνισε, «θα πάνε στην πραγματική οικονομία, θα πάνε στις επιχειρήσεις, θα πάνε στα νοικοκυριά». Εξήγησε, μάλιστα, πως «δίνεται η δυνατότητα στις τράπεζες να συνεχίσουν να επεκτείνουν την πιστωτική επέκταση προς τις ελληνικές επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά με συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις, έτσι ώστε το συντομότερο δυνατό η ελληνική οικονομία να βγει από τη σημερινή ύφεση και να ξαναέρθουν οι υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης προς όφελος του Έλληνα πολίτη».

Επιπλέον, ο κ. Παπακωνσταντίνου εξέφρασε την αισιοδοξία του για την καλή πορεία της οικονομίας, λέγοντας: «Αρχίζουμε να βλέπουμε το φως στο τούνελ, αρχίζουμε να βλέπουμε τον χρόνο εκείνο στον οποίο θα μπορούμε να πούμε στους Έλληνες πολίτες ότι έχουν περάσει πια τα δύσκολα, ότι η ελληνική οικονομία είναι πιο δυνατή, ότι το εισόδημα αυξάνεται και πάλι, ότι δημιουργούνται πολλές νέες θέσεις εργασίας και ότι μπορούμε να διανέμουμε τον πλούτο ο οποίος παράγεται πιο δίκαια».

Ακόμη, ο υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε ότι «ποτέ δεν τέθηκε και δεν πρόκειται να τεθεί ζήτημα αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους», ενώ επιβεβαίωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση αναζητά εναλλακτικές λύσεις προκειμένου να αποφευχθούν οι πιέσεις της τρόικας για τη μαζική μετάταξη των προϊόντων από τον συντελεστή ΦΠΑ του 11% στο 23%.Πηγή: www.express.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο