Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Μειώθηκαν κατά 3,35 δισ. ευρώ οι καταθέσεις τον Ιούνιο 2010

OPIAKH μείωση 1,5% κατέγραψαν τον Ιούνιο του 2010 οι καταθέσεις (επιχειρήσεων και νοικοκυριών) στις ελληνικές τράπεζες. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος διαμορφώθηκαν στα 216,5 δισ. ευρώ, από 219,85 δισ. ευρώ που ήταν ένα μήνα πριν.

Η μείωση των καταθέσεων οφείλεται σε αναλήψεις από πλευράς επιχειρήσεων προκειμένου να πληρωθεί ο ΦΠΑ, καθώς και σε αναλήψεις από τις καταθέσεις των νοικοκυριών για την κάλυψη πραγματικών αναγκών, σύμφωνα με εκτιμήσεις παραγόντων της τραπεζικής αγοράς.

Ειδικότερα, οι καταθέσεις των νοικοκυριών διαμορφώθηκαν τον Ιούνιο στα 179 δισ. ευρώ, από τα 183,5 δισ. ευρώ που ήταν τον Μάιο.  Σε ό,τι αφορά την πορεία των καταθέσεων από τις αρχές του έτους καταγράφεται μείωση ύψους 21 δισ. ευρώ (σε σχέση με τα 237,99 δισ. ευρώ που ήταν τον Δεκέμβριο του 2009).


Πηγή: www.express.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο