Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Απειλεί με ελέγχους για τους ημιυπαίθριους το ΥΠΕΚΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Υπουργείο περιμένει το Σεπτέμβριο για να διαπιστώσει την προσέλευση των ιδιοκτητών ακινήτων στις πολεοδομίες της χώρας προκειμένου να δηλώσουν τον κλειστό ημιυπαίθριο ή άλλο χώρο που άλλαξε χρήση και να πληρώσουν το πρόστιμο

Απειλεί με ελέγχους για τους ημιυπαίθριους το ΥΠΕΚΑ.            

 Σύμφωνα με πληροφορίες, το Υπουργείο περιμένει το Σεπτέμβριο για να διαπιστώσει την προσέλευση των ιδιοκτητών ακινήτων στις πολεοδομίες της χώρας προκειμένου να δηλώσουν τον κλειστό ημιυπαίθριο ή άλλο χώρο που άλλαξε χρήση και να πληρώσουν το πρόστιμο.


Αφού βγάλει ασφαλή συμπεράσματα για την «κινητοποίηση» του κόσμου στο θέμα, σε περίπτωση που διαπιστώσει ότι είναι ασθενική, τότε εξετάζει την ενεργοποίηση μηχανισμών ελέγχου με στόχο να «εξαναγκάσει» τους πολίτες να μεταβούν  στα κατά τόπους πολεοδομικά γραφεία.
 

Παράλληλα, το ΥΠΕΚΑ σχεδιάζει να δοθεί μια μικρή παράταση των δύο μηνών για την ολοκλήρωση της διαδικασίας ένταξης στη ρύθμιση, δηλαδή μέχρι το Φεβρουάριο του 2011 αντί για το τέλος του 2010.


Κύκλοι της αγοράς πάντως εκτιμούν ότι τα μέτρα που σκέφτεται να λάβει το Υπουργείο Περιβάλλοντος ίσως δεν αποδειχθούν ικανά και φέρουν το παράδειγμα του τέως υπουργού ΠΕΧΩΔΕ Γιώργου Σουφλιά ο οποίος δεν κατάφερε να «πείσει» τους πολίτες να προβούν στην αντίστοιχη ρύθμιση.


Είναι χαρακτηριστικό ότι στους πρώτους τέσσερις μήνες που έχουν περάσει από την ημερομηνία που ξεκίνησε η προθεσμία ένταξης, μόλις 40.000 από 1,5 εκ. ιδιοκτήτες ακινήτων με ημιυπαίθριο έχουν προβεί σε αίτηση, δηλαδή το2,5%.


Το πρόστιμο όσων υποβάλλουν αίτηση θα προσδιορίζεται από το πολεοδομικό γραφείο  και θα ζητείται να καταβληθεί μέσω ειδικού εντύπου που θα αποστέλλεται στον ιδιοκτήτη εντός δύο μηνών το αργότερο από τον έλεγχο του φακέλου του. 

Πηγή: Express.gr.
 
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description KABONTOROS | Αυγούστου 25, 2010 3:15 μ.μ. | Reply
Πρέπει να βάλουν και οσες άδειες εκδόθηκαν απο 02/07/09 και εως και την ψηφιση
του νόμου ,γιατί έτσι μας παραμυθιάζαν και έτσι είναι και το σωστό ,απο την στιγμή που ψηφίζετε ένας νόμος απο τότε πρέπει να ισχύει και όχι απο έναν χρόνο πρίν.Εξάλλου λεφτά θα πάρουν,ας βάλουν μυαλό ρε.
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο