Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Κόλπα και φοροδιαφυγή εκατομμυρίων με επιχειρηματικές αμοιβές.

Παραδείγματα φοροφυγάδων που έπαιρναν δεκάδες χιλιάδες ευρώ και δήλωναν ψίχουλα.

Κόλπα και φοροδιαφυγή εκατομμυρίων με επιχειρηματικές αμοιβές.

Παραδείγματα φοροφυγάδων που έπαιρναν δεκάδες χιλιάδες ευρώ και δήλωναν ψίχουλα.

Εκτεταμένη φοροδιαφυγή διαπίστωσε, από διασταυρώσεις που πραγματοποίησε, η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών για τα αποτελέσματα διασταυρώσεων μεγαλοοφειλών: "Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών ολοκλήρωσε στοχευμένη διασταύρωση περιουσιολογίου για φορολογούμενους για τους οποίους υπάρχουν μεγάλου ύψους βεβαιωμένα ληξιπρόθεσμα χρέη.

Από τη διασταύρωση προέκυψαν 90 οφειλέτες με συνολικές ληξιπρόθεσμες οφειλές 35,9 εκ. ευρώ, με οφειλή άνω των 200.000 ευρώ ο καθένας, και ακίνητη περιουσία συνολικής αξίας 176,5 εκ. ευρώ.

Οι οφειλέτες αυτοί διαθέτουν 917 ακίνητα σε όλη την επικράτεια και, με σχέση οφειλής/αξία ακίνητης περιουσίας: 1/1,5 τουλάχιστον.

Το Υπουργείο Οικονομικών αποστέλλει επιστολές στους οφειλέτες, για να εξοφλήσουν τις οφειλές τους μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου 2010. Μετά την παρέλευση της προθεσμίας αυτής, θα κινηθεί κατά προτεραιότητα διαδικασία αναγκαστικής είσπραξης των οφειλών αυτών, συμπεριλαμβανομένου και πλειστηριασμού. Ταυτόχρονα, όσοι δεν ανταποκριθούν στην πρόσκληση εξόφλησης καλούνται στις ΔΟΥ για προσωρινό έλεγχο".

Εκτεταμένη φοροδιαφυγή

Οι διασταυρώσεις που πραγματοποίησε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών αποκάλυψαν εκτεταμένη φοροδιαφυγή στους κόλπους των φυσικών προσώπων που λαμβάνουν επιχειρηματική αμοιβή ως ομόρρυθμα μέλη ομορρύθμων και ετερορρύθμων εταιριών και κοινωνίας κληρονομικού δικαίου, στις οποίες μεταξύ των κοινωνών περιλαμβάνονται και ανήλικα μέλη.

Τα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα λίγο μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου με το Γενικό Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων Δ. Σπινέλη , δείχνουν ότι πλήθος φορολογουμένων αν και έλαβαν επιχειρηματική αμοιβή από την εταιρία στην οποία συμμετείχαν, δεν δήλωσαν ή δήλωσαν μικρότερη αμοιβής στη φορολογική τους δήλωση.

Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα, οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι δεν είχαν καν υποβάλλει φορολογική δήλωση.

Σε άλλες περιπτώσεις, δηλώθηκε μικρότερη επιχειρηματική αμοιβή, αν και είχε εξαντληθεί η φορολογική υποχρέωση.

Όμως ακόμα και σε αυτή την περίπτωση υπάρχει παράβαση, αφού η επιχειρηματική αμοιβή πρέπει να δηλωθεί στο σύνολό της καθώς συμμετέχει στη διαμόρφωση του τελικού αποτελέσματος εκκαθάρισης της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος 2010 (υπολογισμός έκτακτης εισφοράς φυσικών προσώπων 2010, κάλυψη τεκμηρίων, κ.τ.λ.).

Οι φορολογούμενοι που εντοπίστηκαν από τη διασταύρωση με παρατυπίες, θα κληθούν άμεσα από την εφορία για εξηγήσεις και για τον καταλογισμό των πρόσθετων φόρων και προστίμων.

Από τα ευρήματα των διασταυρώσεων, χαρακτηριστικές είναι οι παρακάτω περιπτώσεις.

1.Φορολογούμενος έλαβε από την εταιρία στην οποία συμμετείχε, για τη διαχειριστική περίοδο της εταιρίας από 1.1.2009 ως 31.12.2009, επιχειρηματική αμοιβή ύψους 107.079,82 ευρώ και στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων οικονομικού έτους 2010 δήλωσε ποσό 10.779,82 ευρώ.

Ο ίδιος φορολογούμενος έλαβε από την εταιρία στην οποία συμμετείχε ποσό 85.663,86 ευρώ και για το οποίο έχει εξαντληθεί η φορολογική υποχρέωση. Στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων δήλωσε ποσό 8.623,86 ευρώ.

2. Φορολογούμενος έλαβε από την εταιρία στην οποία συμμετείχε, για τη διαχειριστική περίοδο της εταιρίας από 1.1.2009 ως 31.12.2009, επιχειρηματική αμοιβή ύψους 107.079,82 ευρώ και στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων οικονομικού έτους 2010 δήλωσε ποσό 10.779,82 ευρώ ομοίως.

Ο ίδιος φορολογούμενος έλαβε από την εταιρία στην οποία συμμετείχε ποσό 85.663,86 ευρώ και για το οποίο έχει εξαντληθεί η φορολογική υποχρέωση. Στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων δήλωσε ποσό 25.923,14 ευρώ.

3. Φορολογούμενος έλαβε από την εταιρία στην οποία συμμετείχε, για τη διαχειριστική περίοδο της εταιρίας από 1.1.2009 ως 31.12.2009, επιχειρηματική αμοιβή ύψους 60.726,29 ευρώ και στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων οικονομικού έτους 2010 δήλωσε ποσό 6.076,29 ευρώ.

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description ΜΑΧΑΤΖΗ | Σεπτεμβρίου 3, 2010 3:22 μ.μ. | Reply
ΝΑ ΠΙΑΣΕΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΙ ΟΧΙ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΣΥΛΙΑΣ ΝΑ ΠΕΡΝΑΝΕ ΟΛΑ ΜΑΥΡΑ.... 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΑ ΤΗΣ ΥΠΟΛΟΙΠΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΣΥΛΙΑΣ
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο