Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Προς αποκρατικοποιήσεις τραπεζών και νέα λίστα προϊόντων με ΦΠΑ 23%

Ύστερα από τις σύντομες διακοπές, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης ανοίγει άμεσα την ατζέντα ενίσχυσης των εσόδων, κυρίως μέσω της αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής,της προώθησης των διαρθρωτικών αλλαγών, της ενεργοποίησης του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων και του νομοσχεδίου για τους φορολογικούς ελέγχους. Προσδοκίες για άμεση ενίσχυση των εσόδων δημιουργεί και η μετάταξη προϊόντων και υπηρεσιών από τον χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ 11% στο 23%.

Προς αποκρατικοποιήσεις τραπεζών και νέα λίστα προϊόντων με ΦΠΑ 23%


Ύστερα από τις σύντομες διακοπές, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης ανοίγει άμεσα την ατζέντα ενίσχυσης των εσόδων, κυρίως μέσω της αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής,της προώθησης των διαρθρωτικών αλλαγών, της ενεργοποίησης του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων και του νομοσχεδίου για τους φορολογικούς ελέγχους.
 Προσδοκίες για άμεση ενίσχυση των εσόδων δημιουργεί και η μετάταξη προϊόντων και υπηρεσιών από τον χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ 11% στο 23%.

Το υπουργείο Οικονομικών καλείται να καλύψει την υστέρηση εσόδων ύψους 2,5 δις ευρώ, που καταγράφηκε στο επτάμηνο του έτους, εντείνοντας τους ελέγχους για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.

"Ζεστό χρήμα" αναμένει η κυβέρνηση από τη μετάταξη -περίπου του 30%- των προϊόντων και υπηρεσιών που σήμερα φορολογούνται με συντελεστή 11% στο 23 %.

Μέχρι τα τέλη Αυγούστου η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών αναμένεται να έχει καταλήξει στη λίστα των αγαθών, που δεν θα υπόκεινται πλέον στο χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ.


Ενδεχομένως και εντός της εβδομάδας η κυβέρνηση θα ανοίξει και το θέμα των αποκρατικοποιήσεων, καθώς φέρεται έτοιμη να προχωρήσει στην πρόσληψη διεθνών συμβούλων για την αποτίμηση συμμετοχών του Δημοσίου στον τραπεζικό τομέα και τη διατύπωση προτάσεων αξιοποίησης  αυτών των συμμετοχών.

Πηγή Ελευθεροτυπία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description giamitro | Αυγούστου 16, 2010 7:27 μ.μ. | Reply
Πωλείται σε τιμή ευκαιρίας.Πάρτε ξένοι τραπεζίτες.Ξεπουλάμε λόγω διάλυσης.Πάρτε λέμε.Τον επόμενο μήνα πουλάμε και το οξύγόνο μας.Ζήτω η μεγαλύτερη τράπεζα του κόσμου GOLDMAN SACHS.Ζήτω και οι Ελληνάρες που τον ραγιαδισμό δεν τον απέβαλλαν και ας πέρασαν 200 χρόνια απο την τουρκοκρατία.Σφάξε με Αγάμ να'γιάσω.Σφάξε με Γιωργάκιμ να'γιάσω.
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο