Ειδήσεις Εργατικά Ασφαλιστικά
Αλλες ειδήσεις

Σχετικά θέματα

Ανδρέας Λοβέρδος για Ασφαλιστικά Ταμεία -Ευνοϊκές ρυθμίσεις μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου

Διορία έως τα μέσα Οκτωβρίου για να υπαχθούν όσο το δυνατόν περισσότερες επιχειρήσεις στις ρυθμίσεις του υπουργείου για τις οφειλές στα Ταμεία έδωσε ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος.

Ανδρέας Λοβέρδος για Ασφαλιστικά Ταμεία -Ευνοϊκές ρυθμίσεις μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου


Διορία έως τα μέσα Οκτωβρίου για να υπαχθούν όσο το δυνατόν περισσότερες επιχειρήσεις στις ρυθμίσεις του υπουργείου για τις οφειλές στα Ταμεία έδωσε ο υπουργός Εργασίας Ανδρέας Λοβέρδος.

«Μέχρι τότε, θα δείξουμε απεριόριστη κατανόηση. Δε θα γίνει καμία όχληση σε κανέναν οφειλέτη. Θα περιμένουμε θνα έρθουν σε μας για να κάνουμε τις ρυθμίσεις. Από το Νοέμβριο κι έπειτα όμως, θα είμαστε άτεγκτοι. Θα εφαρμοστεί πλήρως ο νόμος και όλοι όσοι οφείλουν θα υποστούν τις κυρώσεις», τόνισε.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που παραχώρησε ο υπουργός, ανακοίνωσε επίσης τη σύσταση επιτροπής για τις μεγάλες οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία.

Ο κ. Λοβέρδος τόνισε ότι το πλαίσιο ρυθμίσεων του υπουργείου για τις οφειλές στα ταμεία είναι πολύ ευνοϊκό προς τους οφειλέτες.

Ο ίδιος διέψευσε δημοσιεύματα περί απονομής συντάξεων με «δόσεις», λόγω των πολλών αιτήσεων συνταξιοδότησης.

Ο κ. Λοβέρδος αναφέρθηκε ακόμα, στο πρόγραμμα επιδότησης 50.000 εργαζομένων μέσω του ΟΑΕΔ σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις για τον Σεπτέμβριο, λέγοντας ότι είναι ένα πρόγραμμα που δίνει «ανάσα» σε όσους εργάζονται εποχικά στον τομέα του τουρισμού, κατά τη φετινή δύσκολη περίοδο.

Αναφέρθηκε επίσης στη συγχώνευση της εργατικής εστίας του ΟΕΚ και του ΟΑΕΔ και στην ίδρυση του Εθνικού Οργανισμού Εργασίας, που θα αντικαταστήσει τους παραπάνω οργανισμούς, λέγοντας ότι κανείς εργαζόμενος δεν θα χάσει τη θέση του.

«Η εξοικόνομηση θα γίνει από τα κτίρια, τα αναλώσιμα, και την καλύτερη οργάνωση που θα πετύχουμε», είπε.

Τέλος, ο υπουργός αναφέρθηκε και στην «απορία», που όπως είπε, προκάλεσαν σε πολλούς τα στοιχεία που δημοσιοποίησε πρόσφατα ο ΟΑΕΔ για την ανεργία.

«Έχουμε πολιτικές», τόνισε, «πολιτικές που ενισχύουν την απασχόληση, όπως τα προγράμματα επιδότησης εισφορών» και εξέφρασε την αισιοδοξία τους για την πορεία της απασχόλησης.

Πηγή Το Βήμα
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο