Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Υποπτες καταθέσεις ερευνά το ΣΔΟΕ - Δέσμευσε 15 εκατ. ευρώ και 11 εκατ. δολάρια σε ελληνική τράπεζα

Στα ίχνη κυκλώματος που διακινούσε τεράστια ποσά μέσω τραπεζικών λογαριασμών, οι οποίοι είχαν ανοιχτεί σε ελληνικές τράπεζες - και ερευνάται αν πρόκειται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος ή τυχόν άλλη παράνομη δραστηριότητα όπως απάτη εις βάρος επενδυτών- βρίσκεται το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) σε συνεργασία με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Υποπτες καταθέσεις ερευνά το ΣΔΟΕ - Δέσμευσε 15 εκατ. ευρώ και 11 εκατ. δολάρια σε ελληνική τράπεζα
   
Στα ίχνη κυκλώματος που διακινούσε τεράστια ποσά μέσω τραπεζικών λογαριασμών, οι οποίοι είχαν ανοιχτεί σε ελληνικές τράπεζες - και ερευνάται αν πρόκειται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος ή τυχόν άλλη παράνομη δραστηριότητα όπως απάτη εις βάρος επενδυτών- βρίσκεται το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) σε συνεργασία με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Στο μικροσκόπιο των εποπτικών αρχών έχουν μπει, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, λογαριασμοί που διατηρεί από κοινού με τη σύζυγό του έλληνας πολίτης ο οποίος δηλώνει επαγγελματίας οικονομολόγος, εκπρόσωπος επενδυτικής εταιρείας που φέρεται να έχει έδρα στις ΗΠΑ. Ηδη σε έναν λογαριασμό έχουν δεσμευτεί από τις αρχές τα ποσά των 15 εκατ. ευρώ, των 11 εκατ. δολαρίων και των 190.000 κορονών Σουηδίας (περίπου 20.200 ευρώ) καθώς υπάρχουν υπόνοιες για «πιθανή τέλεση οικονομικού εγκλήματος ιδιαίτερα μεγάλου ποσού», όπως έλεγαν χαρακτηριστικά στελέχη του υπουργείου.

Οι κινήσεις των λογαριασμών και η προσπάθεια να εντοπιστεί ο εν λόγω οικονομολόγος έχουν στοιχεία... χολιγουντιανού σεναρίου. Από τις μέχρι στιγμής έρευνες προκύπτει ότι ο οικονομολόγος δεχόταν σε κοινό λογαριασμό με τη σύζυγό του εμβάσματα μεγάλης αξίας, τα οποία - σύμφωνα με την ελληνική τράπεζα στην οποία έχει ανοιχτεί ο λογαριασμός με τα μεγάλα ποσά - προέρχονταν από πελάτες της εταιρείας που εκπροσωπούσε ο ίδιος. Επισήμως και σύμφωνα με την αναφορά της τράπεζας που συνεργάζεται για να διαλευκανθεί η υπόθεση, σκοπός των εμβασμάτων ήταν να τοποθετηθούν τα χρήματα σε επενδυτικά προϊόντα με υψηλές αποδόσεις. Ψεύτικες διευθύνσεις
Από την έρευνα των αρμοδίων αρχών προέκυψε ότι οι διευθύνσεις που είχε δηλώσει ως έδρα της εταιρείας ο οικονομολόγος ήταν ψεύτικες, ή ότι ο ίδιος- σύμφωνα πάντα με πηγές του ΣΔΟΕ- δεν βρισκόταν σε αυτές. Γι΄ αυτή την περίεργη υπόθεση ζητήθηκε η συνδρομή της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς η οποία, έπειτα από έρευνα που διεξήγαγε, φέρεται να ενημέρωσε τις ελεγκτικές αρχές του υπουργείου Οικονομικών ότι δεν έχει χορηγήσει ποτέ άδεια παροχής επενδυτικών υπηρεσιών στην εν λόγω εταιρεία.

Επίσης οι ελληνικές εποπτικές αρχές ενημέρωσαν το ΣΔΟΕ ότι η εταιρεία που δηλώνει έδρα στις ΗΠΑ δεν περιλαμβάνεται ούτε στο μητρώο των εταιρειών που εποπτεύονται από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SΕC).

Από τις έρευνες που έχουν διενεργηθεί μέχρι τώρα από το ΣΔΟΕ σε συνεργασία με την ελληνική τράπεζα στην οποία έχει ανοιχτεί ο λογαριασμός (από τον οποίο έχουν δεσμευτεί τα ποσά), διαπιστώθηκε ότι αρχικά τα χρήματα εκταμιεύθηκαν ως μετρητά και κατόπιν πιστώθηκαν στον προσωπικό λογαριασμό του έλληνα υπευθύνου της εταιρείας.

Επίσης, το ΣΔΟΕ προέβη στη δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών τόσο της ίδιας της επενδυτικής εταιρείας όσο και τριών φυσικών προσώπων που συνδέονται με αυτή και η έρευνα συνεχίζεται.

Από την ίδια έρευνα έχει διαπιστωθεί ακόμη ότι μικρότερα ποσά έχουν κατατεθεί σε λογαριασμούς και άλλων ελληνικών τραπεζών.

Πηγή Τα Νέα
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο