Ειδήσεις Επιχειρήσεων Νέα

Iλυδα Πληροφορική: Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Prosvasis

Το οριστικό συμφωνητικό για την εξαγορά ποσοστού 55% της Ανώνυμης Εταιρείας «Prosvasis ΑΕΒΕ Εκδόσεων και Προϊόντων Πληροφορικής» υπέγραψε η διοίκηση της εταιρείας Ιλυδα Πληροφορική ΑΕ, σε εκτέλεση του σχετικού προσυμφώνου και μετά την ολοκλήρωση του συνόλου των αναγκαίων ελέγχων.

Iλυδα Πληροφορική: Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Prosvasis.

Το οριστικό συμφωνητικό για την εξαγορά ποσοστού 55% της Ανώνυμης Εταιρείας «Prosvasis ΑΕΒΕ Εκδόσεων και Προϊόντων Πληροφορικής» υπέγραψε η διοίκηση της εταιρείας Ιλυδα Πληροφορική ΑΕ, σε εκτέλεση του σχετικού προσυμφώνου και μετά την ολοκλήρωση του συνόλου των αναγκαίων ελέγχων.
 
Η εξαγορά του προαναφερθέντος ποσοστού έγινε έναντι τιμήματος  500.000 ευρώ σε μετρητά  και το υπόλοιπο με 812.000 μετοχές, οι οποίες και είχαν αξία 710.000 ευρώ.

 Οπως ενημερώνει η εισηγμένη, η Prosvasis είναι μια εταιρεία , που έχει συσταθεί και λειτουργεί από το 2001 και δραστηριοποιείται στους ακόλουθους τομείς δραστηριότητας :

α) Ανάπτυξη και Διάθεση Εξειδικευμένου Λογισμικού για Λογιστές , Λογιστικά Γραφεία και οικονομικούς διευθυντές επιχειρήσεων

β) Έκδοση του εβδομαδιαίου περιοδικού 'Λογιστική Prosvasis' που αναφέρεται σε Οικονομικά και Νομικά Θέματα που αφορούν κυρίως στους Οικονομολόγους και Λογιστές

γ) Έκδοση βιβλίων Λογιστικού, Φοροτεχνικού και Νομικού ενδιαφέροντος και

δ) Βραχυχρόνια και Μακροχρόνια Σεμινάρια επιμόρφωσης σε λογιστές-φοροτεχνικούς και οικονομικούς διευθυντές επιχειρήσεων.

Απασχολεί 48 άτομα προσωπικό , έχει σχεδόν μηδενικό δανεισμό, ενώ το έτος 2009 ο κύκλος εργασιών της ανήλθε σε 2.693.8509,19 ευρώ και τα κέρδη προ φόρων στο ποσό των 56.671,89 ευρώ.

Οι πωλητές μέτοχοι κ.κ. Αλαφογιάννης Αθανάσιος, Ευαγγελόπουλος Ευθύμιος και Σάττας Γεώργιος, θα συνεχίσουν να παρέχουν τις προσωπικές τους υπηρεσίες στην Prosvasis AEBE.

Με τη συγκεκριμένη στρατηγική εξαγορά, η Ιλυδα στοχεύει αφενός μεν στην ανάπτυξη και ενίσχυση των εσόδων της, και αφετέρου στην αξιοποίηση του συνόλου των συνεργειών από την συμπληρωματική αυτή δραστηριότητα.

Πηγή Κέρδος
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο