Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Διεθνής Τύπος: «Η Ελλάδα περνά το πρώτο της δημοσιονομικό τεστ».

Με τίτλο «η Ελλάδα θα περάσει το πρώτο τεστ για το έλλειμμα καθώς αυξάνονται οι προκλήσεις στον προϋπολογισμό», σε σημερινό άρθρο του το Bloomberg, το οποίο είχε ως αφορμή την ολοκλήρωση των ελέγχων της Τρόικας, σημειώνει πως η έγκριση της δεύτερης δόσης του δανείου ΕΕ-ΔΝΤ προς τη χώρα μας είναι βέβαιη και πως η ελληνική κυβέρνηση θα πάρει εύσημα για την πρόοδο που έχει κάνει μέχρι σήμερα.

Διεθνής Τύπος: «Η Ελλάδα περνά το πρώτο της δημοσιονομικό τεστ».

Με τίτλο «η Ελλάδα θα περάσει το πρώτο τεστ για το έλλειμμα καθώς αυξάνονται οι προκλήσεις στον προϋπολογισμό», σε σημερινό άρθρο του το Bloomberg, το οποίο είχε ως αφορμή την ολοκλήρωση των ελέγχων της Τρόικας, σημειώνει πως η έγκριση της δεύτερης δόσης του δανείου ΕΕ-ΔΝΤ προς τη χώρα μας είναι βέβαιη και πως η ελληνική κυβέρνηση θα πάρει εύσημα για την πρόοδο που έχει κάνει μέχρι σήμερα.

Οπως υπογραμμίζει η αρθρογράφος του πρακτορείου - το οποίο μας είχε συνηθίσει σε αρνητικά δημοσιεύματα- Μαρία Πετράκη, τα μέτρα λιτότητας που εφαρμόζει η Ελλάδα ενδέχεται να περάσουν το πρώτο τεστ αυτή την εβδομάδα, καθώς το κλιμάκιο της Τρόικας ετοιμάζει την έκθεσή του για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, έτσι ώστε να εξασφαλιστούν οι επόμενες δόσεις των δανείων, την στιγμή που η ελληνική κυβέρνηση προσπαθεί να μειώσει το δεύτερο υψηλότερο έλλειμμα στην Ευρωζώνη και να αντιμετωπίσει την ύφεση.

Οπως σχολιάζει ο οικονομολόγος της Capital Economics Ltd, κ.Ben May, η ελληνική κυβέρνηση εφαρμόζει όλες εκείνες τις δομικές μεταρρυθμίσεις που της έχουν ζητηθεί. Ωστόσο, όπως προσθέτει, υπάρχουν κάποιες ανησυχίες για το μεσοπρόθεσμο διάστημα καθώς η ελληνική κυβέρνηση ποντάρει στην επιστροφή στην ανάπτυξη το 2012, κάτι το οποίο ίσως και να αποδειχθεί αισιόδοξο, δεδομένης της δημοσιονομικής προσαρμογής που τώρα βρίσκεται σε εξέλιξη.

Οπως επισήμανε η εκπρόσωπος του ΔΝΤ κυρία Jennifer Beckman, η ΕΕ και το ΔΝΤ αναμένεται να παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου μεταξύ 4 και 6 Αυγούστου, για να συζητηθεί η πρόοδος της ελληνικής οικονομίας.

Οπως αναφέρει το Bloomberg, αν και ο γενικός δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών έχει κερδίσει 20% από την 1η Ιουλίου, με την βοήθεια των ενδείξεων ότι το πρόγραμμα μείωσης του ελλείμματος που ακολουθεί η ελληνική κυβέρνηση αποδίδει, με τις τραπεζικές μετοχές να αποτελούν τους απόλυτους ηγέτες της ισχυρής αυτής ανόδου, ωστόσο ο κίνδυνος φαίνεται πως παραμένει.

Αυτό αποτυπώνεται ξεκάθαρα στην αγορά ομολόγων, καθώς το spread των ελληνικών 10-ετών κρατικών ομολόγων σε σχέση με τα γερμανικά, παραμένει «καρφωμένο» σχέδον στις 750 μονάδες βάσης, και είναι μάλιστα, πέντε φορές υψηλότερο από αυτό που έχει η Ισπανία σε σχέση με τη Γερμανία.

Σύφωνα με τον κ. David Mackie, επικεφαλής οικονομολόγος για την Ευρώπη της JPMorgan Chase, πάντως, η επιδείνωση της οικονομικής ύφεσης της Ελλάδας στο δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, δεν μπορεί να αποκλισθεί.

Οπως σημειώνει, είναι πάρα πολύ νωρίς ακόμα για να δηλώσει κάποιος με βεβαιότητα πως δεν θα υπάρξει περαιτέρω σημαντική επιβράδυνση της ελληνικήςς οικονομίας μέσα στους επόμενους 18 μήνες. Τα μέτρα που έλαβε η Ελλάδα τον Μάιο δεν θα αρχίσουν να γίνονται αισθητά στην ανάπτυξη, παρά μόνο στο β΄εξάμηνο του έτους και μετά, τονίζει ο κ. Mackie.

Πηγή Κέρδος
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο