Αποτελέσματα live αναζήτησης

Α. Λοβέρδος: Λουκέτο στους εισφοροδιαφεύγοντες.

30 Ιούλιου 2010 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά
  • Λουκέτο απειλεί να βάλει από το φθινόπωρο σε ΔΕΚΟ αλλά και Ιδιωτικές επιχειρήσεις που χρωστάνε στο ΙΚΑ και δεν πληρώνουν τις εισφορές τους ο υπουργός Εργασίας Α. Λοβέρδος.
Α. Λοβέρδος: Λουκέτο στους εισφοροδιαφεύγοντες.

Λουκέτο απειλεί να βάλει από το φθινόπωρο σε ΔΕΚΟ αλλά και Ιδιωτικές επιχειρήσεις που χρωστάνε στο ΙΚΑ και δεν πληρώνουν τις εισφορές τους ο υπουργός Εργασίας Α. Λοβέρδος.

Μιλώντας την Πέμπτη στη βουλή , δήλωσε χωρίς περιστροφές «εμείς πήραμε μια απόφαση-είχα και την παρότρυνση του πρωθυπουργού ?αφού περάσει ένα δίμηνο μετά την δημοσίευση του ασφαλιστικού νόμου ο οποίος δημοσιεύτηκε, δηλαδή από τις αρχές Οκτωβρίου και μετά , ν΄ αρχίσουμε να κλείνουμε εταιρείες. Εκεί θα υπάρξει και το πρόβλημα τι θα κάνουμε με τις ΔΕΚΟ οι οποίες χρωστάνε. Υπάρχουν ΔΕΚΟ οι οποίες είναι στην κορυφή των οφειλετών. Θα πρέπει να κλείσουν κι αυτές! Δεν μπορείς να κάνεις εξαίρεση , διότι εκεί τι θα πεις ;» Για να μην αφήσει μάλιστα καμία αμφιβολία για τις προθέσεις του , υπογράμμισε «ότι λέω θα το κάνω! Κατάλαβα ότι οι πολύ μεγάλες κουβέντες εναντίον της εισφοροδιαφυγής καλά ακούγονται , αλλά θα πρέπει αυτός που δημαγωγεί να καταλάβει και για πρόβλημα μιλάει. Μιλάει για ένα γενικευμένο πρόβλημα στο οποίο συμμετέχει και το κράτος και μάλιστα με επιχειρήσεις που χρωστάνε πολλά εκατομμύρια ευρώ.»

Ο υπουργός αναγνώρισε ότι «εν μέρει η κριτική που ασκείται από ορθολογική πλευρά , ότι οι αλλεπάλληλες ρυθμίσεις οφειλών δημιουργούν πρόβλημα , είναι εν σωστή» , αλλά πρόσθεσε ότι «δεν είναι απολύτως σωστή , όταν κανείς συνειδητοποιήσει ότι έχουμε σήμερα 800.000 εισφοροδιαφεύγοντες.»

Αναφερόμενος στις νέες ρυθμίσεις , τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει ήδη καλέσει όλους τους οφειλέτες να ενταχθούν σε αυτές , θυμίζοντας ότι , μεταξύ άλλων , δεν υπάρχει υποχρέωση προκαταβολής , ενώ έχουν μειωθεί κατά 80% οι προσαυξήσεις , δηλαδή συμπέρανε «το ισοπεδώσαμε το σύστημα για να μπορέσουν να μπουν όλοι , να πάρουν ασφαλιστική ενημερότητα και μετά να δουλέψουν».

Στο ίδιο μήκος πρόθεσε «σε συνθήκες κρίσης και ανεργίας γύρω στο 12% και με μερική απασχόληση περίπου στο 7% , με αυτές τις συνθήκες στην αγορά , θα πρέπει από τη μια να είσαι αυστηρός σ΄αυτόν που αρνείται να συμμορφωθεί , αλλά ααπό την άλλη θα πρέπει να είσαι επιεικής , για να μην κλείσεις επιχειρήσεις οι οποίες έχουν την δυνατότητα να παραμείνουν στη ζωή». Και καταλήγοντας επανέλαβε «αυτή είναι η αντιμετώπιση του θέματος. Κάναμε τη ρύθμιση όσο πιο ορθολογική μπορούσαμε. Θα δώσουμε κι ένα δίμηνο να μετρηθούν μικροί και μεγάλοι επιχειρηματίες προκειμένου να υπαχθούν. Εάν δεν υπαχθούν θα μπούμε στη λογική της εφαρμογής του νομού χωρίς εξαιρέσεις».

Πηγή Ημερησία

 


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης