Ειδήσεις Εργατικά - Ασφαλιστικά
Αλλες ειδήσεις

Σχετικά θέματα

Α. Λοβέρδος: Λουκέτο στους εισφοροδιαφεύγοντες.

Λουκέτο απειλεί να βάλει από το φθινόπωρο σε ΔΕΚΟ αλλά και Ιδιωτικές επιχειρήσεις που χρωστάνε στο ΙΚΑ και δεν πληρώνουν τις εισφορές τους ο υπουργός Εργασίας Α. Λοβέρδος.

Α. Λοβέρδος: Λουκέτο στους εισφοροδιαφεύγοντες.

Λουκέτο απειλεί να βάλει από το φθινόπωρο σε ΔΕΚΟ αλλά και Ιδιωτικές επιχειρήσεις που χρωστάνε στο ΙΚΑ και δεν πληρώνουν τις εισφορές τους ο υπουργός Εργασίας Α. Λοβέρδος.

Μιλώντας την Πέμπτη στη βουλή , δήλωσε χωρίς περιστροφές «εμείς πήραμε μια απόφαση-είχα και την παρότρυνση του πρωθυπουργού ?αφού περάσει ένα δίμηνο μετά την δημοσίευση του ασφαλιστικού νόμου ο οποίος δημοσιεύτηκε, δηλαδή από τις αρχές Οκτωβρίου και μετά , ν΄ αρχίσουμε να κλείνουμε εταιρείες. Εκεί θα υπάρξει και το πρόβλημα τι θα κάνουμε με τις ΔΕΚΟ οι οποίες χρωστάνε. Υπάρχουν ΔΕΚΟ οι οποίες είναι στην κορυφή των οφειλετών. Θα πρέπει να κλείσουν κι αυτές! Δεν μπορείς να κάνεις εξαίρεση , διότι εκεί τι θα πεις ;» Για να μην αφήσει μάλιστα καμία αμφιβολία για τις προθέσεις του , υπογράμμισε «ότι λέω θα το κάνω! Κατάλαβα ότι οι πολύ μεγάλες κουβέντες εναντίον της εισφοροδιαφυγής καλά ακούγονται , αλλά θα πρέπει αυτός που δημαγωγεί να καταλάβει και για πρόβλημα μιλάει. Μιλάει για ένα γενικευμένο πρόβλημα στο οποίο συμμετέχει και το κράτος και μάλιστα με επιχειρήσεις που χρωστάνε πολλά εκατομμύρια ευρώ.»

Ο υπουργός αναγνώρισε ότι «εν μέρει η κριτική που ασκείται από ορθολογική πλευρά , ότι οι αλλεπάλληλες ρυθμίσεις οφειλών δημιουργούν πρόβλημα , είναι εν σωστή» , αλλά πρόσθεσε ότι «δεν είναι απολύτως σωστή , όταν κανείς συνειδητοποιήσει ότι έχουμε σήμερα 800.000 εισφοροδιαφεύγοντες.»

Αναφερόμενος στις νέες ρυθμίσεις , τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει ήδη καλέσει όλους τους οφειλέτες να ενταχθούν σε αυτές , θυμίζοντας ότι , μεταξύ άλλων , δεν υπάρχει υποχρέωση προκαταβολής , ενώ έχουν μειωθεί κατά 80% οι προσαυξήσεις , δηλαδή συμπέρανε «το ισοπεδώσαμε το σύστημα για να μπορέσουν να μπουν όλοι , να πάρουν ασφαλιστική ενημερότητα και μετά να δουλέψουν».

Στο ίδιο μήκος πρόθεσε «σε συνθήκες κρίσης και ανεργίας γύρω στο 12% και με μερική απασχόληση περίπου στο 7% , με αυτές τις συνθήκες στην αγορά , θα πρέπει από τη μια να είσαι αυστηρός σ΄αυτόν που αρνείται να συμμορφωθεί , αλλά ααπό την άλλη θα πρέπει να είσαι επιεικής , για να μην κλείσεις επιχειρήσεις οι οποίες έχουν την δυνατότητα να παραμείνουν στη ζωή». Και καταλήγοντας επανέλαβε «αυτή είναι η αντιμετώπιση του θέματος. Κάναμε τη ρύθμιση όσο πιο ορθολογική μπορούσαμε. Θα δώσουμε κι ένα δίμηνο να μετρηθούν μικροί και μεγάλοι επιχειρηματίες προκειμένου να υπαχθούν. Εάν δεν υπαχθούν θα μπούμε στη λογική της εφαρμογής του νομού χωρίς εξαιρέσεις».

Πηγή Ημερησία

 
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο