Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Το 100% των προστίμων θα πληρώνουν όσοι παραβιάζουν την εργατική νομοθεσία

ΑΥΣΤΗΡΑ μέτρα αναμένεται να επιβάλει η κυβέρνηση στις επιχειρήσεις, προκειμένου να μειωθεί η ανασφάλιστη εργασία και να τηρούνται οι κανόνες υγιεινής και ασφάλειας.

Το 100% των προστίμων θα πληρώνουν όσοι παραβιάζουν την εργατική νομοθεσία             

ΑΥΣΤΗΡΑ μέτρα αναμένεται να επιβάλει η κυβέρνηση στις επιχειρήσεις, προκειμένου να μειωθεί η ανασφάλιστη εργασία και να τηρούνται οι κανόνες υγιεινής και ασφάλειας. Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Ανδρέας Λοβέρδος, ενημερώνοντας χθες την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής σχετικά με το νομοσχέδιο για την αναδιάρθρωση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, ανακοίνωσε ότι από δω και στο εξής οι επιχειρήσεις που θα εντοπίζονται μετά από έλεγχο να παραβιάζουν τη νομοθεσία, θα πληρώνουν το 100% του προστίμου και μετά θα έχουν τη δυνατότητα προσφυγής κατά των κυρώσεων που θα τους επιβάλλονται. Σχετικά με την αναδιάρθρωση του ΣΕΠΕ, αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην αντιμετώπιση του προβλήματος με τις επιχειρήσεις που δεν ασφαλίζουν τους εργαζομένους τους, σημειώνοντας πως από τους 22.000 ελέγχους που έγιναν το τελευταίο διάστημα, στο 25% εντοπίστηκε ανασφάλιστη εργασία. Σημειώνεται ότι το νομοσχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή τέλη Αυγούστου, αρχές Σεπτεμβρίου.

Με τη σειρά του ο ειδικός γραμματέας του ΣΕΠΕ Μιχάλης Χάλαρης, δήλωσε ότι το 50% των εργατικών διαφωνιών επιλύεται μέσω ΣΕΠΕ, ενώ μέχρι στιγμής έχουν καταβληθεί 12 εκατ. ευρώ σε εργαζόμενους που είχαν κάνει προσφυγές.

Μεταξύ άλλων, ο υπουργός Εργασίας αναφέρθηκε στη μεγάλη έλλειψη εξειδικευμένου προσωπικού που υπάρχει στο Σώμα, η οποία ξεπερνά τους 200 υπαλλήλους, καθώς καταργήθηκαν οι θέσεις εργασίας από συμβασιούχους ή με προγράμματα stage. Οπως εξήγησε, γίνεται προσπάθεια να λυθεί αυτό το πρόβλημα με τις αποσπάσεις και μετατάξεις που θα γίνουν από άλλες υπηρεσίες.

Σημειώνεται ότι σήμερα θα υπογραφεί η Kοινή Yπουργική Aπόφαση των υπουργών Εργασίας και Υποδομών, Ανδρέα Λοβέρδου και Δημήτρη Ρέππα, που θα καθορίζει τον τρόπο επιλογής και κατανομής των εργαζομένων, οι οποίοι θα καλύψουν τις ανάγκες του ΣΕΠΕ με μετατάξεις και αποσπάσεις.

Πηγή: Express.gr

 
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο