Αποτελέσματα live αναζήτησης

Τα νησιά επιμένουν στη φοροδιαφυγή.

23 Ιούλιου 2010 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Οργιο φοροδιαφυγής στα νησιά δείχνουν οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ.
Διακοπές χωρίς απόδειξη.

Οργιο φοροδιαφυγής στα νησιά δείχνουν οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ.

   
Πάρτι φοροδιαφυγής είναι σε εξέλιξη στα νησιά, με πάνω από 7 στις 10 επιχειρήσεις να συμμετέχουν αψηφώντας το «κίνημα των αποδείξεων» του υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου και διευρύνοντας τη μαύρη τρύπα στα έσοδα, που ανησυχεί την κυβέρνηση και την τρόικα.

Oπως έδειξαν οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ, που έχουν αρχίσει εδώ και ενάμιση περίπου μήνα, σε μια σειρά από τουριστικά νησιά, όπως η Μύκονος, η Σαντορίνη, η Ρόδος, η Κως, αλλά και η Μήλος και άλλα, οι συνεπείς φορολογούμενοι επαγγελματίες σπανίζουν. Συγκεκριμένα, οι άνθρωποι του ΣΔΟΕ έκαναν έλεγχο σε περίπου 550 επιχειρήσεις και «συνέλαβαν» περίπου 400 παραβάτες, με σύνολο 14.130 παραβάσεων! Στη συντριπτική τους πλειονότητα οι παραβάσεις αφορούν μη έκδοση αποδείξεων και μη απόδοση ΦΠΑ.

Ολα τα γνωστά κλαμπ, μπιτς μπαρ, αλλά και ταβέρνες, εστιατόρια, ξενοδοχεία και κάθε είδους τουριστική επιχείρηση περιλαμβάνονται στη λίστα των επισκέψεων των ελεγκτών του ΣΔΟΕ.

Στους παραβάτες θα καταλογιστούν πρόστιμα, που υπολογίζονται σε 6,5 με 7 εκατ. ευρώ, ενώ με βάση τον νέο φορολογικό νόμο θα χάσουν μεταξύ άλλων για φέτος και το αφορολόγητο όριο των 10.000 ευρώ, που προβλέπεται για τους ελεύθερους επαγγελματίες. Κάτι που βεβαίως έχει σημασία κυρίως για τους μικρότερους παραβάτες. Εξάλλου, η μη έκδοση αποδείξεων συνιστά πλέον και ποινικό αδίκημα και έτσι οι ελεγκτές θα στέλνουν στο εξής σχετικές μηνυτήριες αναφορές στον εισαγγελέα.

Η επιστροφή του ΣΔΟΕ στα νησιά ανατρέπει το κλίμα εφησυχασμού που επικρατούσε, καθώς το 2009 δεν έγινε ουσιαστικά κανένας έλεγχος.

Τα συνεργεία του ΣΔΟΕ φτάνουν οργανωμένα στους προορισμούς τους και αλλάζουν κάθε 2η μέρα, ώστε να μη γίνονται αντιληπτοί. Στα μεγάλα νησιά πάνε περισσότερα από ένα συνεργείο.

Πηγή Τα Νέα.


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης