Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ημιυπαίθριοι: Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω...

Πονοκέφαλος για το υπουργείο Οικονομικών η υστέρηση των εσόδων

Ημιυπαίθριοι: Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω...

Πονοκέφαλος για το υπουργείο Οικονομικών η υστέρηση των εσόδων

Η υστέρηση στα έσοδα από το τέλος διατήρησης ημιυπαίθριων χώρων απασχολεί το υπουργείο Οικονομικών καθώς οι διαδικασίες κινούνται με ιδιαίτερα αργούς ρυθμούς και η κυβέρνηση περιμένει να εισπράξει τουλάχιστον 800 εκατ. ευρώ ως το τέλος του έτους 2010 και 500 εκατ. ευρώ για το 2011, όπως προβλέπεται στο μνημόνιο με τους δανειστές μας, δηλαδή την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ.

Χθες σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου και της υπουργού Περιβάλλοντος κυρίας Τίνας Μπιρμπίλη εν όψει του νέου ελέγχου της τρόικας συζητήθηκε εκτενώς το θέμα της καθυστέρησης καθώς ως το τέλος Σεπτεμβρίου θα πρέπει να έχει σημειωθεί πρόοδος στην είσπραξη των εσόδων.

Σημειώνεται ότι οι αιτήσεις που έχουν υποβληθεί στις πολεοδομίες για την τακτοποίηση των ημιυπαίθριων χώρων φθάνουν μόνο τις 25.000, όταν εκτιμάται ότι στο σύνολό τους τα κτίρια με κλειστούς ημιυπαίθριους ξεπερνούν το 1,5 εκατομμύριο υποθέσεις σε όλη την Ελλάδα.

Θεωρείται σχεδόν σίγουρο ότι για την επίσπευση των διαδικασιών ταυτοποίησης και είσπραξης των εσόδων από το τέλος το υπουργείο Περιβάλλοντος θα ανακοινώσει σύντομα σειρά ελέγχων από την Πολεοδομία και το Σώμα Επιθεωρητών για τον εντοπισμό όσων δεν ενταχθούν στη σχετική ρύθμιση.

Είναι ενδεικτικό ότι στις πέντε πολεοδομικές διευθύνσεις της Νομαρχίας Αθηνών εκτιμάται ότι ως τα τέλη του Οκτωβρίου θα πρέπει να διεκπεραιωθούν πάνω από 500.000

φάκελοι και το ίδιο χρονικό διάστημα θα πρέπει να γίνουν και 1.500

αυτοψίες νέων οικοδομών.

Πηγή Το Βήμα
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description KABONTOROS | Ιουλίου 23, 2010 10:45 μ.μ. | Reply
Δέν καταλαβαίνω γιατί δεν βάζουν στην ρύθμιση και όσους έχουν βγάλει άδεια απο
02/07/2009 και μέτά και έως την ψήφιση του νέου νόμου,λεφτά δεν θέλουν ρε...........,και τους έχουν κλείσει ένώ οι πρίν μπορεί και να μην τους έχουν?
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο