Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

«Παράθυρο» για αλλαγές στη φορολόγηση επιχειρήσεων.

Χθες ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, σε εκδήλωση της Eurobank, αφού παραδέχθηκε ότι «υπάρχουν επιχειρήσεις που δυσκολεύονται και επιχειρήσεις που κλείνουν» άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν βελτιωτικές κινήσεις στη φορολογία των επιχειρήσεων

«Παράθυρο» για αλλαγές στη φορολόγηση επιχειρήσεων.

Χθες ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, σε εκδήλωση της Eurobank, αφού παραδέχθηκε ότι «υπάρχουν επιχειρήσεις που δυσκολεύονται και επιχειρήσεις που κλείνουν» άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν βελτιωτικές κινήσεις στη φορολογία των επιχειρήσεων

Ανοικτό σε βελτιώσεις στο φορολογικό πλαίσιο των επιχειρήσεων εμφανίζεται το υπουργείο Οικονομικών, ενώ το Σεπτέμβριο προχωρά στη ριζική αναδιάρθρωση του φοροεισπρακτικού και φοροελεγκτικού μηχανισμού. Ο υπουργός Οικονομικών αφού προειδοποιεί πως το στοίχημα του προϋπολογισμού δεν έχει ακόμη κερδηθεί, καλεί τράπεζες και επιχειρηματίες να αναλάβουν πρωτοβουλία για την ανάκαμψη της οικονομίας και διαμηνύει πως η κυβέρνηση δεν θα υπολογίσει το πολιτικό κόστος.


Σχέδια
Χθες ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, σε εκδήλωση της Eurobank, αφού παραδέχθηκε ότι «υπάρχουν επιχειρήσεις που δυσκολεύονται και επιχειρήσεις που κλείνουν» άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν βελτιωτικές κινήσεις στη φορολογία των επιχειρήσεων. Τόνισε δε πως τον Σεπτέμβριο η κυβέρνηση προωθεί ένα δεύτερο νομοσχέδιο αλλαγής του φορολογικού πλαισίου ώστε να «διευκολύνει τις επιχειρήσεις και να εξυπηρετεί καλύτερα τον πολίτη».

Υποστηρίζοντας πως «ζούμε ιστορικές στιγμές», εκτίμησε πως η οικονομία είναι πλέον σε κίνηση, προειδοποιώντας, όμως, πως «το στοίχημα του προϋπολογισμού δεν έχει ακόμη κερδηθεί». Αναφέρθηκε δε στους κινδύνους από τις δαπάνες στην υγεία, στις ΔΕΚΟ, στους ΟΤΑ και στα ασφαλιστικά ταμεία, σημειώνοντας πως ο έλεγχός τους είναι ένας από τους σκοπούς του νομοσχεδίου περί δημοσιονομικής διαχείρισης και ευθύνης που ψηφίζεται την ερχόμενη εβδομάδα.

Παραδέχθηκε ότι τα έσοδα υπολείπονται του στόχου. Εκτίμησε όμως ότι το δεύτερο εξάμηνο θα υπάρξει ανάκαμψη καθώς «έχουμε 6 μήνες με το ΦΠΑ 4 μονάδες πιο ψηλά και τους ειδικούς φόρους κατανάλωσης 30% πιο ψηλά». Στην ενίσχυση των εσόδων θα συμβάλουν τα μέτρα κατά της φοροδιαφυγής και σύμφωνα με τον υπουργό η κυβέρνηση «ούτε θα κάνει πίσω ούτε σκοπεύει να σταματήσει μπροστά σε οποιεσδήποτε πιέσεις από όπου και εάν αυτές προέρχονται». Στο «μέτωπο» των δαπανών θετική είναι η επίπτωση από την περικοπή των μισθών στο δημόσιο κατά 15% και των συντάξεων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα κατά 10%.

Σύμφωνα με τον κ. Παπακωνσταντίνου παρατηρείται μεταστροφή του αρνητικού κλίματος, ενώ μεγάλο στοίχημα για την κυβέρνηση είναι να πείσει ότι «υπάρχει φως στο τέλος του τούνελ». Διεμήνυσε ωστόσο πως «η ανάπτυξη θα επανέλθει όταν πάρει μπροστά η ιδιωτική πρωτοβουλία» υποβοηθούμενη από παρεμβάσεις, όπως η απελευθέρωση των αγορών, το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων και οι αποκρατικοποιήσεις.


Πρωτοβουλίες
«Για πρώτη φορά μετά από πολλούς μήνες αλλάζει η ψυχολογία? Ομως, αυτό είναι κάτι που η κυβέρνηση από μόνη της δεν μπορεί να το κάνει» καθώς εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό και από τις πρωτοβουλίες που παίρνουν οι επιχειρηματίες σε ένα δύσκολο περιβάλλον εκτίμησε. «Δεν μπορεί κάποιος να αλλάξει το ελληνικό κράτος μέσα σε εννέα μήνες» είπε.

«Σας διαβεβαιώνω ότι δεν θα φοβηθούμε και δεν πρόκειται να υπολογίσουμε ποτέ το λεγόμενο πολιτικό κόστος που δεν είναι τίποτα άλλο από μία όμορφη έκφραση για να καλύπτεις τις αδυναμίες σου» τόνισε ο υπουργός.

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο