Ειδήσεις Εργατικά Ασφαλιστικά

Σύντομα η εγκύκλιος για ευνοϊκή ρύθμιση οφειλών προς τα Ταμεία.

ENTOΣ της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται να εκδώσει η ηγεσία του Yπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης την εγκύκλιο, προκειμένου να τεθεί σε εφαρμογή ο ευνοϊκός τρόπος ρύθμισης οφειλόμενων εισφορών προς τους ασφαλιστικούς οργανισμούς, η οποία θα έχει ισχύ έως τις 15 Οκτωβρίου.

Σύντομα η εγκύκλιος για ευνοϊκή ρύθμιση οφειλών προς τα Ταμεία.             
 
 ENTOΣ της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται να εκδώσει η ηγεσία του Yπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης την εγκύκλιο, προκειμένου να τεθεί σε εφαρμογή ο ευνοϊκός τρόπος ρύθμισης οφειλόμενων εισφορών προς τους ασφαλιστικούς οργανισμούς, η οποία θα έχει ισχύ έως τις 15 Οκτωβρίου.

Αναλυτικότερα, έως το πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου σε περίπτωση εφάπαξ εξόφλησης των καθυστερούμενων ασφαλιστικών εισφορών παρέχεται έκπτωση στις επιχειρήσεις 80% επί των πρόσθετων τελών και λοιπών επιβαρύνσεων, ενώ για τμηματική εξόφληση παρέχεται έκπτωση 60% επί των πρόσθετων τελών.
Οι εκπτώσεις του πάγιου συστήματος ρύθμισης οφειλών που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό είναι κατά πολύ μικρότερες. Συγκεκριμένα, για εφάπαξ εξόφληση προβλέπεται 40%, ενώ για τμηματική καταβολή 20%. Στη ρύθμιση έχουν τη δυνατότητα να ενταχθούν και οι οφειλέτες που έχουν προβεί ήδη σε ρύθμιση.

Συγκεκριμένα, από την ισχύουσα ρύθμιση, για την εξόφληση των οφειλών καθορίζονται 36 μηνιαίες δόσεις, με την προϋπόθεση της καταβολής από τον οφειλέτη των τρεχουσών εισφορών. Κάθε δόση δεν μπορεί να είναι μικρότερη των 200 ευρώ. Στόχος του υπουργείου είναι η είσπραξη των 12 δισ. ευρώ που οφείλουν 300.000 επιχειρήσεις στα ασφαλιστικά ταμεία το συντομότερο δυνατόν. Η κυβέρνηση προχωρά σε αυτή την αλλαγή, καθώς έως τώρα έχουν σπεύσει να ρυθμίσουν μόλις 23.000 οφειλέτες. Εάν οι επιχειρήσεις δεν προβούν σε ρύθμιση των οφειλών τους κι αυτή την φορά, τότε τα αρμόδια όργανα της κυβέρνησης θα προχωρήσουν σε αναγκαστική είσπραξη των οφειλών με μηνύσεις και κατασχέσεις.

Στην προσθήκη αναφέρεται αναλυτικά το εξής: «Κατά παρέκκλιση των ανωτέρω και εφόσον υποβληθεί μέχρι 15 Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους αίτηση εξόφλησης των καθυστερούμενων ασφαλιστικών εισφορών, παρέχεται έκπτωση 80% επί των πρόσθετων τελών σε περίπτωση εφάπαξ εξόφλησης και 60% σε περίπτωση τμηματικής εξόφλησης αυτών. Τα ανωτέρω εφαρμόζονται και επί οφειλετών οι οποίοι έχουν ήδη υποβάλει αίτηση ή έχουν υπαχθεί στη ρύθμιση τμηματικής εξόφλησης οφειλετών σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 19 του ν. 3833/2010 (ΦΕΚ 40 Α) και τηρούν τους όρους αυτής».

Πηγή: Express.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο