Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Παράταση προθεσμίας για αιτήσεις επιστροφής ΦΠΑ από την Κομισιόν .

ΠΡΟΤΑΣΗ για παράταση της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων επιστροφής ΦΠΑ που αφορά το έτος 2009 υιοθέτησε χθες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Παράταση προθεσμίας για αιτήσεις επιστροφής ΦΠΑ από την Κομισιόν .            

 ΠΡΟΤΑΣΗ για παράταση της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων επιστροφής ΦΠΑ που αφορά το έτος 2009 υιοθέτησε χθες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Η Κομισιόν αναφέρει χαρακτηριστικά ότι λόγω της καθυστερημένης εφαρμογής από τα κράτη-μέλη της νέας διαδικασίας επιστροφής του ΦΠΑ θα πρέπει να δοθεί μεγαλύτερο χρονικό περιθώριο στους φορολογούμενους να τακτοποιήσουν τις υποθέσεις που αφορούν επιστροφή ΦΠΑ. Ταυτόχρονα, η Επιτροπή προτείνει την εναρμόνιση ορισμένων χαρακτηριστικών των διαδικτυακών πυλών επιστροφής του ΦΠΑ, προκειμένου να τους καταστήσει περισσότερο λειτουργικούς και προσβάσιμους για τους φορολογούμενους. Σημειώνεται ότι η οδηγία για την επιστροφή του ΦΠΑ άρχισε να ισχύει την 1η Ιανουαρίου 2010 και προβλέπει την επιστροφή του ΦΠΑ για τις επιχειρηματικές δαπάνες που επωμίζονται άτομα που υπόκεινται στην επιβολή φόρου, σε κράτη-μέλη όπου δεν είναι εγκατεστημένα. Η οδηγία θεσπίζει ακόμη ένα ηλεκτρονικό σύστημα μέσω του οποίου οι πολίτες που υπόκεινται στην επιβολή φόρου υποβάλλουν την αίτησή τους για επιστροφή μέσω διαδικτυακής πύλης που δημιούργησαν τα κράτη-μέλη στα οποία είναι εγκατεστημένα.


Τα κράτη-μέλη όφειλαν να καταστήσουν διαθέσιμη την εν λόγω διαδικτυακή πύλη το αργότερο την 1η Ιανουαρίου 2010. Ωστόσο, ορισμένα κράτη-μέλη καθυστέρησαν τη δημιουργία των εν λόγω διαδικτυακών πυλών, ενώ άλλα συνάντησαν σειρά τεχνικών προβλημάτων στην εγκατάσταση και λειτουργία της με αποτέλεσμα πολίτες να μην μπορέσουν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους για επιστροφή. Λόγω των καθυστερήσεων αυτών και προκειμένου να διασφαλιστεί το δικαίωμα των φορολογουμένων στην έκπτωση του ΦΠΑ, η Επιτροπή έκρινε πως είναι αναγκαίο να παραταθεί η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων επιστροφής για τις δαπάνες του 2009, από τον Σεπτέμβριο του 2010 μέχρι τον Μάρτιο του 2011.
 
Πηγή: Express.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο