Ειδήσεις Εργατικά Ασφαλιστικά

Υπεγράφη η νέα Ε.Γ.Σ.Σ.Ε.

Κατοχύρωση του 13ου και 14ου μισθού, που αναγνωρίστηκαν με νομική ρήτρα ως τακτικές αποδοχές και πάγωμα μισθών για το 2010 περιλαμβάνει η νέα τριετής συλλογική σύμβαση εργασίας που υπεγράφη την Πέμπτη μεταξύ των κοινωνικών εταίρων.

Κατοχύρωση του 13ου και 14ου μισθού, που αναγνωρίστηκαν με νομική ρήτρα ως τακτικές αποδοχές και πάγωμα μισθών για το 2010 περιλαμβάνει η νέα τριετής συλλογική σύμβαση εργασίας που υπεγράφη την Πέμπτη μεταξύ των κοινωνικών εταίρων.

Οι αυξήσεις για το 2011 και το 2012 θα καθοριστούν βάσει του δείκτη πληθωρισμού της ευρωζώνης.

Στη συζήτηση δε μετείχε ο εκπρόσωπος του Π.Α.ΜΕ.

Πρόκειται για μια απο τις σημαντικότερες των τελευταίων ετών καθώς υπογράφεται μετά από επίπονες διαπραγματεύσεις και έχει τριετή διάρκεια.

«Διασφαλίσαμε το 13ο και 14ο μισθό»
«Καταλήξαμε σε σύμβαση με τριετή διάρκεια, διασφαλίσαμε το 13ο και 14ο μισθό των εργαζομένων, τα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και το επίδομα αδείας αναγνωρίζονται ως τακτικές αποδοχές», δήλωσε ο πρόεδρος του Σ.Ε.Β. Δ. Δασκαλόπουλος και πρόσθεσε:

«Από 1η Ιουλίου 2011 τα κατώτατα όρια μισθών αυξάνονται κατά το ποσοστό μεταβολής του δείκτη πληθωρισμού της Ευρωζώνης».

Συμφωνία από... 40 κύματα
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Γ.Σ.Ε.Ε. Γ. Παναγόπουλος σημείωσε πως οι διαπραγματεύσεις «έχουν περάσει από 40 κύματα» και «κάτω από δυσμενείς συνθήκες».

Αναφερόμενος στη «μέγγενη του μνημονίου» τόνισε πως «καταφέραμε να διατηρήσουμε ζωντανό το θεσμό των κοινωνικών διαπραγματεύσεων».

Πηγή: Έθνος

Ο Πρόεδρος της Ε.Σ.Ε.Ε. κ. Βασίλης Κορκίδης δήλωσε: «Η υπογραφή αυτής της Συλλογικής Σύμβασης έχει ιδιαίτερη σημασία για μένα προσωπικά, αφού είναι η πρώτη που υπογράφω ως πρόεδρος της Ε.Σ.Ε.Ε.. Θεωρώ ότι είναι τολμηρή, δίκαιη και κυρίως περνάει ένα ισχυρό μήνυμα αισιοδοξίας στην ελληνική κοινωνία. Το περιεχόμενό της καθιστά τον ιδιωτικό τομέα εργασιακά πιο ελκυστικό, αφού διασφαλίζει τον 13ο και τον 14ο μισθό και βάζει τις βάσεις ενσωμάτωσής τους στις μηνιαίες αποδοχές. Επιπλέον, ξεφεύγει από τη μιζέρια του Μνημονίου, αφού τολμά να σπάσει το πάγωμα των μισθών και να δώσει αυξήσεις στα επίπεδα του ευρωπληθωρισμού.  Η τελική συμφωνία είναι μια θαρραλέα υπέρβαση και επήλθε με σοβαρές αμοιβαίες υποχωρήσεις και πρωτοβουλίες  από όλους τους κοινωνικούς εταίρους».
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο