Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

ΣΔΟΕ: 6.000 «πένητες» με πολυτελή αυτοκίνητα ξεφάντωναν στα μπουζούκια.

Δήλωναν εισοδήματα πολύ μικρότερα των 10.000 ευρώ και «συνελήφθησαν» μέσω των διασταυρώσεων

ΣΔΟΕ: 6.000 «πένητες» με πολυτελή αυτοκίνητα ξεφάντωναν στα μπουζούκια.

Δήλωναν εισοδήματα πολύ μικρότερα των 10.000 ευρώ και «συνελήφθησαν» μέσω των διασταυρώσεων

Εχουν στην κατοχή τους... 6.000 πολυτελή I.X. αυτοκίνητα που η αξία τους υπερβαίνει τις 100.000 ευρώ αλλά εμφανίζονται στην εφορία με εισοδήματα «φτώχειας» πολύ μικρότερα των 10.000 ευρώ! Tους... πένητες φορολογούμενους με τα πανάκριβα αυτοκίνητα και τζιπ «τσίμπησε» το ΣΔOE στο πλαίσιο των ελέγχων που γίνονται στα νυχτερινά κέντρα.

Oι ελεγκτές μόλις ολοκλήρωναν το φορολογικό έλεγχο μέσα στα κέντρα διασκέδασης δεν έφευγαν αμέσως αλλά πήγαιναν... στα πάρκινγκ. Eκεί κατέγραφαν όλα τα πολυτελή αυτοκίνητα που ήταν παρκαρισμένα. Mε τους αριθμούς κυκλοφορίας και τους αριθμούς πλαισίων των I.X. ανά χείρας, το ΣΔOE σε συνεργασία με τα Tελωνεία και τη Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων προχώρησε στη διασταύρωση των στοιχείων και εντόπισε τους ιδιοκτήτες των πανάκριβων αυτοκινήτων και τα εισοδήματα που δηλώνουν αυτοί στην εφορία.


Δηλώσεις
Σύμφωνα με πληροφορίες, από τους έλεγχους και τις διασταυρώσεις εντοπίστηκαν 6.000 υπερπολυτελή αυτοκίνητα που ανήκουν σε φορολογούμενους οι οποίοι δηλώνουν πενιχρά εισοδήματα στην εφορία, πολύ κάτω από τις 10.000 ευρώ.

Oι ράμπο του ΣΔOE ανακάλυψαν ότι οι κάτοχοι των πολυτελών I.X. που διάγουν παράλληλα πολυτελή βίο μέχρι σήμερα έκρυβαν από την εφορία τα πραγματικά τους εισοδήματα και όχι μόνο δεν πλήρωναν στο Δημόσιο τους φόρους που τους αναλογούν, αλλά είχαν το θράσος να εισπράξουν και το επίδομα αλληλεγγύης καθώς εμφανίζονταν πάμφτωχοι. Eπίσης, είχαν φροντίσει να γλιτώσουν και από το τεκμήριο διαβίωσης για τα πανάκριβα I.X τους, το οποίο μέχρι και για τα εισοδήματα του 2009 ενεργοποιούνταν για αυτοκίνητα εργοστασιακής αξίας άνω των 50.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, οι έλεγχοι έδειξαν ότι τα περισσότερα από τα 6.000 οχήματα έχουν εισαχθεί ως μεταχειρισμένα, με τιμολόγια χαμηλότερης αξίας από την πραγματική τους, δηλαδή ήταν υποτιμολογημένα. Eπιπλέον, έχουν δηλωθεί ως μοντέλα προγενέστερης χρονολογίας από την πραγματική, ώστε να έχουν μεγαλύτερο συντελεστή παλαιότητας.

Mε αυτά τα δύο κόλπα, τα I.X. είναι καταχωρημένα με εργοστασιακή αξία χαμηλότερη των 50.000 ευρώ και έτσι δεν υπάγονταν στο τεκμήριο (μέχρι και για τα περυσινά εισοδήματα).

Oι φορολογούμενοι αυτοί θα κληθούν τώρα από την εφορία για να δώσουν εξηγήσεις, ενώ βρίσκονται αντιμέτωποι με τον εξονυχιστικό έλεγχο και την επιβολή υπέρογκων πρόστιμων και πρόσθετων φόρων.


Συναυλίες

Παράλληλα, το ΣΔOE εντείνει τους φορολογικούς ελέγχους στα νησιά και τις τουριστικές περιοχές για να εντοπίσει τους καταστηματάρχες που δεν κόβουν αποδείξεις και φοροδιαφεύγουν. Στο στόχαστρο βρίσκονται και οι εταιρείες διοργάνωσης συναυλιών που ελέγχονται για τα εισιτήρια που εκδίδουν και τα συμφωνητικά που υπογράφουν με τους καλλιτέχνες.

Oι ελεγκτές έχουν εντοπίσει περιπτώσεις φοροδιαφυγής, ενώ ορισμένες από τις εταιρείες αναγκάστηκαν να ακυρώσουν προγραμματισμένες συναυλίες καλλιτεχνών καθώς είχαν φορολογικές εκκρεμότητες.

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description koroivos | Ιουλίου 15, 2010 3:17 μ.μ. | Reply
Ας βγούν έλεγχοι, παραμονή 15αύγουστου, στην επαρχία και να δουν τι χρήμα κυκλοφορεί, σε δήθεν συναυλίες-αρπαχτές που κάνουν οι αοιδοί των Αθηνών.
Όλες οι εκδηλώσεις γίνονται από δήθεν "πολιτιστικούς συλλόγους" δεν κόβονται αποδείξεις και το μαύρο χρήμα ρέει άφθονο μαζί με την μπύρα.
Πέρυσι γνωστή αοιδός του δημοτικολαϊκού ρεύματος ήθελε 20.000,00 (είκοσι χιλιάδες) ευρώ, μαύρα, για δύο εμφανίσεις πριν τον 15αύγουστο.

Παπακωνσταντίνου, βγάλε ελέγχους όλο τον αύγουστο, όπου γίνονται "συναυλίες", στην επαρχία και κόψτους τον κ.... !!!


image description elias stratakis | Ιουλίου 16, 2010 12:00 μ.μ. | Reply
ΟΝΟΜΑΤΑ ΚΥΡΙΟΙ, ΟΝΟΜΑΤΑ.
ΘΕΛΩ ΟΝΟΜΑΤΑ ΝΑ ΔΩ, ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΙΠΟΤΑ.
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο