Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Ανακοίνωση - καταγγελία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΟΓΙΣΤΩΝ (Π.Ο.Λ.)

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΛΟΓΙΣΤΩΝ (Π.Ο.Λ.)

Κάνιγγος 27, τηλ. 38 10 081- 38 02 923 - ΦΑΞ 38 01 227 -  ΑΘΗΝΑ.
E-mail [email protected] Web Site www.pol.org.gr


Αθήνα, 13 Ιουλίου 2010


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών (Π.Ο.Λ.), καταγγέλλει τη νέα απόφαση - σκάνδαλο του Δ.Σ. του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας (Ο.Ε.Κ.), με την οποία επί της ουσίας κόβονται τα δάνεια στους δικαιούχους των προγραμμάτων εργατικής κατοικίας, προκειμένου τα χρήματα αυτά να τα καρπωθούν διάφορες κατασκευαστικές εταιρίες και άλλοι εκλεκτοί της Κυβέρνησης και των συνεργατών της.

Συγκεκριμένα, στη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Ο.Ε.Κ. την Παρασκευή 9 Ιούλη 2010, η Πρόεδρος κ. Κοτίδου πρότεινε και η πλειοψηφία αποφάσισε την «αλλαγή των όρων και προϋποθέσεων του δανειοδοτικού προγράμματος», δηλαδή το σταμάτημα των παροχών στους δικαιούχους εργαζόμενους. Κατά της απόφασης ψήφισαν οι δυο εκπρόσωποι της ΓΣΕΕ, ενώ υπέρ οι δυο εκπρόσωποι των εργαζομένων του Ο.Ε.Κ.

Από την ίδια μέρα η Πρόεδρος ενημέρωνε τις Περιφερειακές Υπηρεσίες να δέχονται μεν τις αιτήσεις των δικαιούχων, αλλά όμως να τις παγώνουν, δηλαδή να κοροϊδεύουν τους δικαιούχους.

Υλοποιώντας στην πράξη την πολιτική της «διαφάνειας» που τούτες τις μέρες διακηρύσσει ο Πρωθυπουργός, η κ. Πρόεδρος μετά από συνάντηση με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Πάγκαλο (και όπως φαίνεται ανάλογες υποδείξεις), φαίνεται να προσανατολίζεται μετά το προηγούμενο σκάνδαλο χτισίματος του Ολυμπιακού Χωριού, να προχωρήσει στο χτίσιμο του «Μεσογειακού Χωριού» στο Βόλο.

Δηλαδή κόβουν τα δάνεια των εργαζομένων προκειμένου να γίνει νέο φαγοπότι με τους κατασκευαστές και τους άλλους εμπλεκόμενους.

Και για να γνωρίζουν οι εργαζόμενοι το πώς η Κυβέρνηση και οι εκπρόσωποί της διαχειρίζονται τα χρήματά τους: Όπως ομολόγησε η κ Πρόεδρος ότι αν και υπάρχει Ολοκληρωμένο Μηχανογραφικό Σύστημα, σήμερα δεν είναι δυνατή η ακριβής εκτίμηση των οφειλών του Οργανισμού. Άραγε η κατάσταση αυτή είναι μόνο αποτέλεσμα ανικανότητας ή υπάρχουν και άλλοι πιο σοβαροί λόγοι;

Το Ι.Κ.Α. το οποίο εισπράττει την εισφορά των εργαζομένων για τον Ο.Ε.Κ. ενώ οφείλει να την αποδίδει άμεσα, παράνομα την κατακρατεί και χρωστάει περίπου 1.600.000.000 ευρώ. Για το 2010 έγραψε στον Προϋπολογισμό 650 εκατ. Ευρώ και μέχρι σήμερα κατέβαλλε μόνο 213 εκατ. ευρώ. Από ότι φαίνεται σκοπός τους είναι - όπως έκαναν και με άλλους - να κατακρατήσουν τα λεπτά των εργαζόμενων.

Να σημειώσουμε ακόμη, ότι με άρθρο 42 του νέου αντιασφαλιστικού νόμου από την εισφορά υπέρ Ο.Ε.Κ. που εισπράττει το Ι.Κ.Α., στο όνομα της επίλυσης του ασφαλιστικού, το Ι.Κ.Α. θα παρακρατεί από 1.1.2011 το 10%, από 1.1.2012 το 20% και από 1.1.2011 το 30%. Γίνεται πλέον αντιληπτό ότι αφού μειώνονται τα έσοδα του Οργανισμού, αντίστοιχα θα μειωθούν και οι παροχές στους δικαιούχους.

Με βάση τα προηγούμενα, καλούμε τη Διοίκηση του Ο.Ε.Κ. και τους πολιτικούς προϊστάμενούς τους, να ακυρώσουν την απαράδεκτη αυτή απόφαση με την οποία κόβουν τα δάνεια από τους πραγματικούς δικαιούχους τα χρήματα των οποίων διαχειρίζονται αυτοί οι κύριοι και να τα λυμαίνονται οι διάφοροι «επιτήδειοι», κατασκευαστικές εταιρίες, τραπεζίτες κ.α.

Καλούμε τους εργαζόμενους μαζί με τα συνδικάτα, να δώσουμε τη μάχη για την αποτροπή των σχεδίων της Κυβέρνησης, η οποία προσπαθεί να καρπωθεί τα χρήματα των εργαζομένων και να τα διαθέσει κατά το δοκούν.

Ο Ο.Ε.Κ. δεν τσιφλίκι ή παραμάγαζο της εκάστοτε Κυβέρνησης. Από το νόμο έχει αναλάβει τη διαχείριση των χρημάτων των εργαζομένων και μόνο αυτούς οφείλει να εξυπηρετεί.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
•    Η Κυβέρνηση να υποχρεώσει το Ι.Κ.Α. να καταβάλλει το σύνολο της οφειλής του στον Ο.Ε.Κ. δηλαδή 1,6 δις ευρώ
•    Να μην προχωρήσει σε καμιά περικοπή των παροχών στους πραγματικούς δικαιούχους
•    Να αυξήσει τις εισφορές των εργοδοτών προς τον Ο.Ε.Κ. και να καταβάλλει γενναία κρατική επιχορήγηση
•    Να σταματήσει να στέλνει τους εργάτες, πελάτες στις τράπεζες
•    Να ενισχύσει το κατασκευαστικό πρόγραμμα, το οποίο μπορεί να λειτουργήσει θετικά και στην ανακούφιση χιλιάδων ανέργων οικοδόμων
•    Να δώσει άτοκα δάνεια στους δικαιούχους και στο ύψος της πραγματικής αξίας της κατοικίας.
 


Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η Πρόεδρος                                                                                         
Ε. Ζαμπέτα                                                 


Ο Γεν. Γραμματέας
Ν. Ζαμπουλάκης
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο