Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Στο παρά πέντε οι νέες αντικειμενικές

Ισχυρό «σοκ» στις εφορίες, αλλά και στους υποψήφιους αγοραστές ακινήτων, αναμένεται να προκαλέσει η «κουτοπόνηρη» πρακτική του υπουργείου Οικονομικών να ανακοινώσει τις νέες αντικειμενικές αξίες δύο μόλις ημέρες πριν την έλευση του νέου χρόνου!....


Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του «Κ», οι νέες αντικειμενικές αξίες αναμένεται να γνωστοποιηθούν στις 28 Δεκεμβρίου, αφήνοντας ουσιαστικά μηδενικά περιθώρια (δύο μόλις ημερών) στους φορολογούμενους που επιβαρύνονται τελικά υπέρμετρα να προλάβουν να μεταβιβάσουν τα ακίνητά τους μέσα στο έτος. Και αυτό, καθώς σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι νέες αντικειμενικές αξίες θα είναι αυξημένες μεσοσταθμικά κατά 25% - 30%, ενώ σε αρκετές περιοχές της Αττικής η αναπροσαρμογή θα φθάσει μέχρι και το 60%. Συγκεκριμένα, οι αυξήσεις θα είναι σημαντικές στη Βουλιαγμένη, Κηφισιά, Φιλοθέη, Εκάλη, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινούνται και οι αναθεωρημένες τιμές στις περιοχές που έχουν αποκτήσει αξία μετά τους νέους οδικούς άξονες, το μετρό και το τραμ. Κατόπιν αυτών, πολύ εύκολα κατανοεί κανείς ότι στις περιπτώσεις αυτές «ακυρώνονται» ουσιαστικά οι ελαφρύνσεις που επέρχονται το 2006 στη φορολογία κεφαλαίου (σταδιακή μείωση του Φόρου Μεταβίβασης Ακινήτων, αύξηση των αφορολογήτων ορίων στις κληρονομιές και τις γονικές παροχές κ.λπ.), καθώς το ποσοστό αύξησης των αντικειμενικών αξιών είναι κατά πολύ μεγαλύτερο από την αντίστοιχες αυξήσεις των υπολοίπων ορίων .

Πηγή Κέρδος




Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο