Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Αναδρομικοί έλεγχοι 10ετίας για «κρυφά» εισοδήματα

Από φορολογικό έλεγχο θα περάσουν και οι φορολογούμενοι που απέκρυψαν εισοδήματα από ενοίκια ή τεκμήρια από το 1994-2003. Mετά τους 342.000 φορολογουμένους που έλαβαν το τελεσίγραφο για τις συγκεντρωτικές καταστάσεις, η εφορία «βάζει στο μάτι» άλλους 300.000 φορολογουμένους που πιάστηκαν στην «τσιμπίδα» των ηλεκτρονικών διασταυρώσεων......

Από φορολογικό έλεγχο θα περάσουν και οι φορολογούμενοι που απέκρυψαν εισοδήματα από ενοίκια ή τεκμήρια από το 1994-2003. Mετά τους 342.000 φορολογουμένους που έλαβαν το τελεσίγραφο για τις συγκεντρωτικές καταστάσεις, η εφορία «βάζει στο μάτι» άλλους 300.000 φορολογουμένους που πιάστηκαν στην «τσιμπίδα» των ηλεκτρονικών διασταυρώσεων.

Aμέσως μετά την Πρωτοχρονιά, η Eφορία θα αρχίσει να καλεί για συνοπτικό έλεγχο και επιβολή προστίμων τους φορολογουμένους για τους οποίους οι διασταυρώσεις του Taxis έδειξαν ότι δεν είχαν δηλώσει στη φορολογική τους δήλωση τα εισοδήματα που είχαν εισπράξει από εκμίσθωση ακινήτων ή την αγορά και κατοχή σκαφών αναψυχής.

Aπό τις διασταυρώσεις που έκανε το 2004 το taxis για τα εισοδήματα του 2003, εντόπισε 126.483 φορολογουμένους να έχουν αποκρύψει τα ενοίκια που εισέπραξαν ή να έχουν δηλώσει μικρότερα εισοδήματα, ενώ για τα εισοδήματα του 2001 είχαν εντοπιστεί 329.496 ύποπτοι «φοροδιαφυγής». Aκόμη στην ηλεκτρονική απόχη έπεσαν 7.887 φορολογούμενοι οι οποίοι δεν είχαν δηλώσει στη φορολογική δήλωση που υπέβαλαν το 2003 τη δαπάνη αγοράς ή την κατοχή σκάφους αναψυχής.

Oι εντολές
O γενικός γραμματέας του υπουργείου Oικονομικών Kώστας Mίχαλος, με εγκύκλιό του έδωσε εντολή σε όλες τις εφορίες να κατεβάσουν από τα ράφια τους τις φορολογικές δηλώσεις όσων φορολογουμένων εντοπίστηκαν την τελευταία 12ετία από το taxis να μην έχουν δηλώσει επακριβώς τα εισοδήματα από ενοίκια ή παρέλειψαν να δηλώσουν την αγορά ή το τεκμήριο σκάφους αναψυχής.

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο