Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Τράπεζες: Απειλούνται με επιθετική εξαγορά από ξένους.

Τον κώδωνα του κινδύνου για το ενδεχόμενο να περάσουν Ελληνικές τράπεζες στα χέρια ξένων κεφαλαίων λόγω της χαμηλής τιμής των μετοχών τους έκρουσε την Τετάρτη η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών και στελέχη της ΟΤΟΕ.

Τράπεζες: Απειλούνται με επιθετική εξαγορά από ξένους.

Τον κώδωνα του κινδύνου για το ενδεχόμενο να περάσουν Ελληνικές τράπεζες στα χέρια ξένων κεφαλαίων λόγω της χαμηλής τιμής των μετοχών τους έκρουσε την Τετάρτη η Ένωση Ελληνικών Τραπεζών και στελέχη της ΟΤΟΕ.

Κατά την ακρόαση φορέων επί του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών για την ίδρυση ταμείου χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, ο πρόεδρος της Ένωσης και διοικητής της Εθνικής Τράπεζας Β. Ράπανος τόνισε ότι «ο κίνδυνος αφελληνισμού των Ελληνικών Τραπεζών είναι υπαρκτός και ορατός εξαιτίας την μεγάλης πτώσης των τιμών των μετοχών τους στο Χρηματιστήριο». Στην ίδια λογική κινήθηκε και η παρέμβαση του προέδρου της ΟΤΟΕ Στ. Κούκου ο οποίος επεσήμανε ότι «όπου έχει πάει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχουμε πάρτι εξαγορών από ξένες τράπεζες».
Όπως ανέφεραν δε, τόσο ο πρόεδρος όσο και ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών Β. Ράπανος και Ν. Νανόπουλος «με βάση την υφιστάμενη κατάσταση, αποτελεί μονόδρομο οι συγχωνεύσεις τραπεζών, ώστε να ενδυναμωθεί περισσότερο το τραπεζικό σύστημα». Σύμφωνα μάλιστα με τους δύο εκπροσώπους της Ένωσης «οι συγχωνεύσεις θα αποτελέσουν σημαντικό αντίδοτο απέναντι στην υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας των τραπεζικών ιδρυμάτων, αλλά και στην μείωση των καταθέσεων». Και οι δύο πάντως ξεκαθάρισαν ότι «το τραπεζικό σύστημα είναι απολύτως θωρακισμένο τόσο διότι διαθέτει ισχυρή λαϊκή κεφαλαιακή βάση, όσο και για το γεγονός ότι δεν έχει εκτεθεί σε ασταθή τραπεζικά προϊόντα».
Πάντως ο κ. Ράπανος δεν παρέλειψε να επιτεθεί στην υπουργό Οικονομίας Λούκα Κατσέλη για το νομοσχέδιο που έχει φέρει στη Βουλή σχετικά με την ενίσχυση των υπερχρεωμένων νοικοκυριών και το οποίο παρέχει τη δυνατότητα σε οφειλέτες διαγραφής των χρεών τους προς τις τράπεζες αν ανταποκριθούν στην πληρωμή ενός μέρους του χρέους τους. Όπως υποστήριξε ο διοικητής της ΕΤΕ «πολλοί από τους οφειλέτες έχουν σταματήσει να ανταποκρίνονται στην αποπληρωμή των δανειακών τους υποχρεώσεων περιμένοντας τις συγκεκριμένες ρυθμίσεις». 
Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο