Ειδήσεις Εργατικά Ασφαλιστικά

Νέες προσθήκες στο Ασφαλιστικό νομοσχέδιο 2010.

Τέσσερις προσθήκες θα παρουσιάσει ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Ανδρέας Λοβέρδος στο νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό, με πρώτη εκείνη για την οριζόντια εγγύηση των συντάξεων, ώστε όλοι να παίρνουν μια αξιοπρεπή σύνταξη.

Νέες προσθήκες στο Ασφαλιστικό νομοσχέδιο 2010.

Τέσσερις προσθήκες θα παρουσιάσει ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Ανδρέας Λοβέρδος στο νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό, με πρώτη εκείνη για την οριζόντια εγγύηση των συντάξεων, ώστε όλοι να παίρνουν μια αξιοπρεπή σύνταξη.

Η δεύτερη προσθήκη αφορά τη μείωση κατά 30% έως 50% της εξαγοράς του πλασματικού χρόνου για το στρατό, ενώ η τρίτη αφορά την αναπροσαρμογή του επιδόματος των 800 ευρώ ανάλογα με την οικονομική κατάσταση της χώρας και κατόπιν υπουργικής απόφασης των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας. Τέλος, η τέταρτη προσθήκη αφορά τον επακριβή ορισμό του ποσοστού του κράτους ως πηγή συγχρηματοδότησης του ασφαλιστικού.

Η ΝΔ θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό

Την πρόθεση της Νέας Δημοκρατίας να καταψηφίσει επί της αρχής το ασφαλιστικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης ξεκαθάρισε ο Αντώνης Σαμαράς.Σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας χαρακτηρίζει το νομοσχέδιο άδικο και αναποτελεσματικό, τονίζοντας πως δεν εξασφαλίζει τη βιωσιμότητα του συστήματος, ενώ επισήμανε πως το κόμμα του θα ψηφίσει μόνο ορισμένα άρθρα, τα οποία θεωρεί ότι πράγματι κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση.

Αιτιολογώντας την απόφασή του να καταψηφίσει το νομοσχέδιο, ο κ. Σαμαράς τόνισε πως το κράτος αποσύρεται και δραπετεύει από τη συνταγματικά κατοχυρωμένη εγγύηση της κοινωνικής ασφάλισης, ενώ ξεκαθάρισε πως η Νέα Δημοκρατία απορρίπτει το διαμελισμό της κύριας σύνταξης σε βασική και αναλογική, επισημαίνοντας πως η σύνταξη πρέπει να είναι μία και ενιαία.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας τόνισε πως οι κρίσιμες αλλαγές που αφορούν τα έτη ασφάλισης, τα όρια ηλικίας και τα ποσοστά αναπλήρωσης, εισάγονται χωρίς την απαραίτητη τεκμηρίωση, ενώ το νομοσχέδιο δεν διασφαλίζει και τη συνταγματικά κατοχυρωμένη αρχή της ισορροπίας μεταξύ των εισφορών του εργαζομένου και της σύνταξης που τελικά θα πάρει.

Εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο, ο κ. Σαμαράς πρόσθεσε πως με το νέο τρόπο υπολογισμού των συντάξεων δημιουργούνται κίνητρα μαζικής εισφοροαποφυγής, ενώ το νομοσχέδιο έχει στενά εισπρακτικό χαρακτήρα και δεν συνδέεται με τις αναπτυξιακές ανάγκες της χώρας.

"Το νομοσχέδιο δεν αποτελεί μεταρρύθμιση", τόνισε ο κ. Σαμαράς, "γιατί ούτε οικονομικά υγιές είναι, ούτε κοινωνικά δίκαιο. Χωρίς πολιτικό ή οικονομικό ορθολογισμό, περιορίζεται απλά σε μία λογιστική προσέγγιση περικοπής συντάξεων", επισήμανε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.
 
Πηγή: Express.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο