Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ερχονται πρόσθετα κίνητρα για το κυνήγι των αποδείξεων.

Επιπλέον κίνητρα για να παραμείνουν περιζήτητες οι αποδείξεις ετοιμάζεται να χορηγήσει το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να μην αποδυναμωθεί το «κίνημα» συλλογής τους από φορολογουμένους που έχουν ήδη κτίσει το αφορολόγητο όριο.

Ερχονται πρόσθετα κίνητρα για το κυνήγι των αποδείξεων.

Επιπλέον κίνητρα για να παραμείνουν περιζήτητες οι αποδείξεις ετοιμάζεται να χορηγήσει το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να μην αποδυναμωθεί το «κίνημα» συλλογής τους από φορολογουμένους που έχουν ήδη κτίσει το αφορολόγητο όριο.

Την πρόθεση αυτή αποκάλυψε ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, σε χθεσινή συνέντευξη Tύπου με θέμα την πρόοδο και τον προγραμματισμό του έργου του υπουργείου, στην οποία μεταξύ άλλων, έβαλε τέλος στα σενάρια λήψης νέων μέτρων και αναδρομικής φορολόγησης των ημιυπαίθριων χώρων, διέψευσε κατηγορηματικά ότι το ελληνικό κράτος εξετάζει την αναδιάρθρωση του χρέους με τη συνδρομή της Lazard, προανήγγειλε λουκέτα εντός της εβδομάδας για φορολογικές παραβάσεις και απαρίθμησε τις επόμενες νομοθετικές κινήσεις του υπουργείου στις οποίες περιλαμβάνεται το ν/σ των τεχνικών παιχνιδιών τις επόμενες ημέρες.

Εάν διαπιστωθεί κόπωση στο «κίνημα των αποδείξεων» τότε θα γίνουν οι απαραίτητες διορθωτικές και βελτιωτικές κινήσεις για την θωράκισή του τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός και υπογράμμισε ότι μεταξύ των μέτρων θωράκισης μπορεί να είναι η χορήγηση επιπλέον κινήτρων για μεγαλύτερη μείωση του φόρου για αποδείξεις από ορισμένες κατηγορίες επαγγελματιών, στους οποίους παρατηρούνται υψηλά ποσοστά παραβατικότητας.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου παρουσιάστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος για την εξέλιξη των εγχώριων μακροοικονομικών μεγεθών - πλην του σκέλους των εσόδων, στο οποίο παραδέχτηκε ότι κινούνται κάτω από τους στόχους, τονίζοντας ότι τα σενάρια περί ύφεση της τάξης του 4% είναι υπερβολικά. Σε αυστηρό μάλιστα τόνο ζήτησε να σταματήσει η φημολογία περί λήψης νέων μέτρων τονίζοντας χαρακτηριστικά «τέλος πια με την τρομολαγνία.

Δεν υπάρχει περίπτωση νέων μέτρων». Ανάλογο μήνυμα έστειλε άλλωστε και ο εκπρόσωπος του κοινοτικού επιτρόπου κ. Ολι Ρεν από τις Βρυξέλλες χαρακτηρίζοντας αβάσιμες τις φήμες σύμφωνα με τις οποίες ο κοινοτικός επίτροπος προτίθεται να μεταβεί στην Ελλάδα στο τέλος Ιουλίου για να ζητήσει μεταξύ άλλων από τις ελληνικές αρχές τη λήψη πρόσθετων μέτρων μέσα στο 2010.

Πηγή Κέρδος
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο