Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Συμψηφισμός του ΦΠΑ με οφειλές στο Δημόσιο.

THN άμεση επιστροφή στις επιχειρήσεις του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας για ποσά έως 30.000 ευρώ και την παροχή δυνατότητας συμψηφισμού των οφειλών από και προς το κράτος προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega.

Συμψηφισμός του ΦΠΑ με οφειλές στο Δημόσιο.  

THN άμεση επιστροφή στις επιχειρήσεις του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας για ποσά έως 30.000 ευρώ και την παροχή δυνατότητας συμψηφισμού των οφειλών από και προς το κράτος προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο υπουργός ο συμψηφισμός θα αφορά μόνο συναλλαγές με την εφορία.

Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση έχει παγώσει την επιστροφή ΦΠΑ, χωρίς προηγούμενο έλεγχο, απόφαση η οποία είχε προκαλέσει την οξύτατη αντίδραση του επιχειρηματικού κόσμου, που ζητούσε την αναστολή εφαρμογής του μέτρου.

Οικονομικοί κύκλοι εκτιμούν ότι η άμεση επιστροφή ΦΠΑ για ποσά έως 30.000 ευρώ θα αποτελέσει ανάσα ρευστότητας για πολλές επιχειρήσεις. Σε ό,τι αφορά τον συμψηφισμό με οφειλές προς το Δημόσιο, σημειώνεται ότι αυτό αποτελεί πάγιο αίτημα του επιχειρηματικού κόσμου.

Στην ίδια συνέντευξη ο υπουργός Οικονομικών επισήμανε ότι προχωρά η διασταύρωση κατόχων ακινήτων με τα εισοδήματα που έχουν και σε περίπτωση που βρεθεί ασυμφωνία, θα παραπέμπονται οι ιδιοκτήτες με τη νομοθεσία για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, «η οποία προβλέπει βαρύτατες ποινές». Για τους ελέγχους σε όσους εισπράττουν τόκους από το εξωτερικό, είπε ότι έχουν γίνει συμφωνίες με ξένες χώρες και είναι γνωστές οι τράπεζες όπου υπάρχουν καταθέσεις Ελλήνων.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου δεσμεύθηκε ότι θα πληρωθούν τις επόμενες ημέρες οι εργαζόμενοι στην ΕΘΕΛ, προαναγγέλλοντας όμως σχέδιο αναδιάρθρωσης τύπου ΟΣΕ σε αυτήν, όπως και στις υπόλοιπες ελλειμματικές ΔΕΚΟ του Δημοσίου, καθώς το μνημόνιο προβλέπει ρητά ότι πρέπει να μειώνονται κάθε χρόνο οι επιχορηγήσεις του κράτους.

Στο μέτωπο του ΟΣΕ είπε ότι βρίσκεται σε στάδιο ολοκλήρωσης, σε συνεργασία με τον συναρμόδιο υπουργό Υποδομών Δ. Ρέππα, το σχέδιο αναδιάρθρωσης, το οποίο θα πρέπει να εγκριθεί και από την τρόικα. Eκανε λόγο για μεγάλους μισθούς 6.000-8.000 ευρώ και προανήγγειλε συνταξιοδοτήσεις και μετατάξεις προσωπικού, αλλά πρόσθεσε ότι «δεν είναι στις προθέσεις μας απολύσεις». Κατηγόρησε τις προηγούμενες διοικήσεις γιατί δημιούργησαν χρέη 11 δισ. ευρώ από τον δανεισμό του Δημοσίου προκειμένου να καλύψουν τα ελλείμματα του οργανισμού.

Ο υπουργός εκτίμησε παράλληλα ότι η ανεργία μπορεί να ξεπεράσει το 13%, αλλά η μείωση του ΑΕΠ φέτος μπορεί να είναι μικρότερη από την αναμενόμενη (4%) και το 2011 οριακή. Επανέλαβε επίσης τη δέσμευσή του ότι δεν χρειάζεται να ληφθούν νέα μέτρα «όσο υλοποιούμε το μνημόνιο».

Πηγή Express
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο