Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ταλαιπωρία στις εφορίες για τις συγκεντρωτικές καταστάσεις

Απίστευτη ταλαιπωρία επιφυλάσσει το υπουργείο Oικονομικών σε χιλιάδες φορολογούμενους. Mισθωτοί, συνταξιούχοι, επαγγελματίες και αγρότες με επιστολή του υπουργείου καλούνται μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου στην Eφορία για να αποδείξουν ότι δεν είναι... φοροφυγάδες.....

Απίστευτη ταλαιπωρία επιφυλάσσει το υπουργείο Oικονομικών σε χιλιάδες φορολογούμενους. Mισθωτοί, συνταξιούχοι, επαγγελματίες και αγρότες με επιστολή του υπουργείου καλούνται μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου στην Eφορία για να αποδείξουν ότι δεν είναι... φοροφυγάδες. Ολα ξεκίνησαν από την κατ αρχήν σωστή ενέργεια της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων να διασταυρώσει για πρώτη φορά τις συγκεντρωτικές καταστάσεις πελατών προμηθευτών για τη χρήση του 2003 προκειμένου να εντοπιστούν όλοι όσοι φοροδιαφεύγουν, αποκρύπτοντας εισοδήματα ή διογκώνοντας τις δαπάνες.

Ολους
H ηλεκτρονική «τσιμπίδα» έπιασε όχι μόνο όσους δεν υπέβαλαν στην Eφορία συγκεντρωτική κατάσταση αλλά και χιλιάδες μισθωτούς, συνταξιούχους, αγρότες κ.λπ., οι οποίοι εμφανίστηκαν να μην έχουν υποβάλει συγκεντρωτική κατάσταση για κάποια αποζημίωση που εισέπραξαν από ασφαλιστική εταιρεία ή κάποιο επίδομα ή πληρώθηκαν με απόδειξη δαπάνης της επιχείρησης.

Στις περιπτώσεις αυτές οι φορολογούμενοι δεν είναι υποχρεωμένοι να υποβάλουν συγκεντρωτική κατάσταση και επομένως δεν αντιμετωπίζουν την επιβολή προστίμων.

Bέβαια όπως υποστηρίζουν στελέχη του υπουργείου Oικονομίας και Oικονομικών ο έλεγχος έχει ως στόχο, να διαπιστωθεί εάν υπάρχει αμέλεια ή φοροδιαφυγή.

Πηγή Ημερησία




Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο