Ειδήσεις Εργατικά - Ασφαλιστικά

Σήμερα οι μεγάλες αποφάσεις για ασφαλιστικό - εργασιακά

Η κυβέρνηση ανέβαλε για την Παρασκευή την συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου με θέμα τις μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό και τα εργασιακά, λέγοντας ότι κάποιες λεπτομέρειες του νομοσχεδίου βρίσκονται ακόμη υπό συζήτηση.

Σήμερα  οι μεγάλες αποφάσεις για ασφαλιστικό - εργασιακά.

Η κυβέρνηση ανέβαλε για την Παρασκευή την συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου με θέμα τις μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό και τα εργασιακά, λέγοντας ότι κάποιες λεπτομέρειες του νομοσχεδίου βρίσκονται ακόμη υπό συζήτηση.

Σύμφωνα με Έλληνες και Ευρωπαίους αξιωματούχους τα βασικά μέτρα έχουν συμφωνηθεί, αλλά τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι ορισμένες πτυχές του ασφαλιστικού νομοσχεδίου βρίσκονται ακόμη υπό συζήτηση, μεταξύ των οποίων οι ρυθμίσεις για τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα και οι όροι συνταξιοδότησης για της μητέρες ανηλίκων.

Στέλεχος που συμμετείχε σε ειδική σύσκεψη για το ασφαλιστικό είπε: «Υπάρχουν κάποια πράγματα ανοικτά που συζητούνται ακόμα. Τις τελικές αποφάσεις θα της πάρει αύριο ο πρωθυπουργός».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής από την πλευρά του δήλωσε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να κατατεθεί το νομοσχέδιο την Παρασκευή στη Βουλή.
Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ έχουν προκηρύξει 24ωρη απεργία για τις 29 Ιουνίου κατά των ασφαλιστικών μεταρρυθμίσεων.

«Υπάρχει το μνημόνιο το οποίο μας επιβάλλει τη στιγμή που το υπογράψαμε και εμείς ένας συγκεκριμένο πλαίσιο και πάνω στο πλαίσιο αυτό εμείς προσπαθούμε να βρούμε τις πιο κοινωνικά δίκαιες και ανεκτές ρυθμίσεις, έτσι ώστε να υπάρχει και το τελικό βιώσιμο και κατά το δυνατότερο δίκαιο αποτέλεσμα», είπε νωρίτερα ο Πεταλωτής στο ραδιόφωνο του Σκάι.

«Εάν δεν κάναμε αυτή την φοβερή τομή και μεταρρύθμιση, σε δύο και τρεις μήνες δεν θα μπορούσαν να καταβληθούν συντάξεις», πρόσθεσε.

Αισιόδοξος ο κ. Παπακωνσταντίνου

Εξάλλου, στο περιθώριο της ομιλίας του στην Ένωση Ελληνικών Τραπεζών ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου, επιβεβαίωσε την μετάθεση του υπουργικού συμβουλίου με θέμα τις μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό, δηλώνοντας παράλληλα ότι είναι αισιόδοξος για την τήρηση των στόχων του προυπολογισμού, ή ακόμη και την υπέρβαση αυτών.

Πηγή Κέρδος
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο