Ειδήσεις Εργατικά Ασφαλιστικά

ΟΑΕΕ - ΝΕΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – ΟΔΗΓΙΕΣ

Απογραφή Συνταξιούχων ΟΑΕΕ στα ΔΙΑΣ - 24/6/2010 
 
ΝΕΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ     ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – ΟΔΗΓΙΕΣ


Ο Ο.Α.Ε.Ε. προχωρά στην αλλαγή του τρόπου πληρωμής των συντάξεων, ικανοποιώντας ένα μακροχρόνιο αίτημα των συνταξιούχων του.

Από 1/11/2010 η σύνταξη θα κατατίθεται σε τραπεζικό λογαριασμό.

Με τον νέο τρόπο ο συνταξιούχος επιλέγει την Τράπεζα που επιθυμεί, απαλλάσσεται από την υποχρέωση φυσικής παρουσίας για την είσπραξη της σύνταξης του και απλοποιούνται πολλές γραφειοκρατικές διαδικασίες.


ΑΝΟΙΓΜΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ / ΔΗΛΩΣΗ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ( Απογραφή)

1.    Προκειμένου να ανοίξετε λογαριασμό ή να δηλώσετε αυτόν που ήδη έχετε, πρέπει να συμπληρώσετε με προσοχή το έντυπο ‘’ΑΠΟΓΡΑΦΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ‘’ που επισυνάπτεται και να το καταθέσετε σε μια από τις Τράπεζες που αναφέρονται σε αυτό από 01/07/2010 έως 15/10/2010.

Αν κάποιο από τα στοιχεία που αναγράφονται στο απογραφικό δελτίο δεν συμφωνεί με το πραγματικό ή έχει αλλάξει, παρακαλούμε να συμπληρώσετε το σωστό δίπλα στο αντίστοιχο πεδίο και να ενημερώσετε άμεσα τον Ο.Α.Ε.Ε.

Αν λαμβάνετε περισσότερες της μιας συντάξεις από τον Ο.Α.Ε.Ε. θα σας σταλεί χωριστό ‘’Απογραφικό Δελτίο ‘’ για κάθε σύνταξη.2.    Εκτός από το Απογραφικό Δελτίο  θα πρέπει να έχετε μαζί σας :α ) Αστυνομική Ταυτότητα ή Διαβατήριο.β) Το Τελευταίο εκκαθαριστικό σημείωμα  φόρου εισοδήματος.

Αν δεν υποχρεούστε σε υποβολή δήλωσης  φορολογίας εισοδήματος  πρέπει να έχετε εκκαθαριστικό σημείωμα προηγούμενου έτους.

Αν δεν διαθέτετε ΑΦΜ θα πρέπει να απευθυνθείτε στην Δ.Ο.Υ. που υπάγεστε για να λάβετε βεβαίωση απόδοσης  ΑΦΜ.γ) Το βιβλιάριο της Τράπεζας (εφόσον υπάρχει ) αν έχετε ήδη λογαριασμό.δ) Αν ο λογαριασμός ανοιχτεί ή δηλωθεί από γονέα , επίτροπο ή αντιπρόσωπο τα πιο κάτω κατά περίπτωση νομιμοποιητικά έγγραφα :


·         Αν ο δικαιούχος της σύνταξης  είναι ανήλικος ( μέχρι 18 ετών), πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης ή δικαστική απόφαση ορισμού επιτρόπου.

·         Αν τελεί υπό δικαστική απαγόρευση – αντίληψη, δικαστική απόφαση ορισμού συμπαραστάτη.

·         Αν ο συντ/χος αδυνατεί να προσέλθει η απουσιάζει, πληρεξούσιο ή πρόσφατη εξουσιοδότηση θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής.


3.    Για να κατατίθεται η σύνταξη στον λογαριασμό σας  πρέπει να γνωρίζετε ότι :o    Ο λογαριασμός πρέπει να είναι καταθετικός.

o    Μπορεί να είναι ατομικός ή κοινός με άλλα πρόσωπα.

Αν ο λογαριασμός είναι κοινός πρώτο όνομα θα είναι του δικαιούχου της  σύνταξης. 

Κατ΄ εξαίρεση επί ανηλίκων τέκνων (έως 18 ετών) πρώτο όνομα μπορεί να είναι του Γονέα ή του Επιτρόπου.

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό στην ΕΤΕ έχει προεκτυπωθεί ο αριθμός ΙΒΑΝ  του λογαριασμού στο απογραφικό δελτίο. Αν επιθυμείτε να αλλάξετε Τράπεζα διαγράψτε   τον αριθμό ΙΒΑΝ και απευθυνθείτε στην Τράπεζα της επιλογής σας με το ίδιο απογραφικό δελτίο. 

Εάν μέχρι τις 15/9/2010 δεν δηλώσετε νέο αριθμό  ΙΒΑΝ θα θεωρηθεί ότι αποδέχεσθε να πιστώνονται οι συντάξεις σας στον λογαριασμό που ήδη έχετε.

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ :

ü  Μετά την  1/11/2010 (ημερομηνία πρώτης πληρωμής) μπορείτε, αν θέλετε, να αλλάξετε Τράπεζα ή λογαριασμό υποβάλλοντας σχετική αίτηση με αντίγραφο της πρώτης σελίδας του βιβλιαρίου της Τράπεζας ή αντίγραφο κίνησης  λογαριασμού, στην Υπηρεσία Ο.Α.Ε.Ε. του τόπου κατοικίας σας.  Προσοχή !   Δεν πρέπει να κλείσετε τον παλαιό λογαριασμό αν δεν βεβαιωθείτε ότι η σύνταξη κατατίθεται στον νέο.

ü  Για ενημέρωση θα σας αποστέλλεται κάθε τρίμηνο ενημερωτικό σημείωμα με ανάλυση των μηνιαίων συντάξεων και άλλων παροχών που έχουν πιστωθεί στον λογαριασμό.ü  Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τον νέο τρόπο πληρωμής και την διαδικασία της απογραφής μπορείτε να απευθύνεστε :

1.     Σε όλα τα Γραφεία, Τμήματα και Διευθύνσεις του Ο.Α.Ε.Ε. στην περιοχή κατοικίας σας.

2.     Στα τηλέφωνα : 210- 5285545, 210-5285539, 210-5285622.

3.     Στην ιστοσελίδα του Ο.Α.Ε.Ε.  www.oaee.gr

 

ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΤΕ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ
ΑΓΡΟΤΙΚΗ   ΕΛΛΗΝΙΚΗ    ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ 
ALPHA BANK   EMPORIKH BANK   ΠΕΙΡΑΙΩΣ  
ASPIS BANK   ΗΠΕΙΡΟΥ    PROBANK  
ΑΤΤΙΚΗΣ   ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ   PROTON BANK 
ΑΧΑΙΚΗ   MILLENIUM BANK   ΤΑΧΥΔ. ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ
GENIKH BANK  MARFIN EGNATIA   ΤΑΜ. ΠΑΡΑΚ. & ΔΑΝΕΙΩΝ
ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ  FBB    ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ 
ΕΘΝΙΚΗ   ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ   ΧΑΝΙΩΝ  
EFG EUROBANK  ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ     


Για να κατεβάσετε το Απογραφικό Δελτίο Τραπεζικού Λογαριασμού Σύνταξης, πατήστε εδώ.
 
 
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο