Αποτελέσματα live αναζήτησης

Παρελθόν η ασφάλιση στο Δημόσιο.

24 Ιούνιου 2010 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά
  • Ασφάλιση στο Δημόσιο οριστικά τέλος. Από 1/1/2011 όλοι οι νεοδιοριζόμενοι στο Δημόσιο θα ασφαλίζονται στο ΙΚΑ. Αυτό προέκυψε χθες από την ενημέρωση του υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου στα μέλη της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής για το συνταξιοδοτικό νομοσχέδιο των δημοσίων υπαλλήλων.
Παρελθόν η ασφάλιση στο Δημόσιο.

Ασφάλιση στο Δημόσιο οριστικά τέλος. Από 1/1/2011 όλοι οι νεοδιοριζόμενοι στο Δημόσιο θα ασφαλίζονται στο ΙΚΑ. Αυτό προέκυψε χθες από την ενημέρωση του υπουργού Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου στα μέλη της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής για το συνταξιοδοτικό νομοσχέδιο των δημοσίων υπαλλήλων.

Οι μέχρι τώρα πληροφορίες έλεγαν ότι η ασφάλιση των νεοπροσλαμβανόμενων δημοσίων υπαλλήλων στο ΙΚΑ θα άρχιζε από 1/1/2013, πλην όμως χθες ο κ. Παπακωνσταντίνου ξεκαθάρισε ότι αυτό θα συμβεί δύο χρόνια νωρίτερα.

Ουσιαστικά, ο κ. Παπακωνσταντίνου ανέφερε ότι οι διατάξεις του συνταξιοδοτικού νομοσχεδίου των δημοσίων υπαλλήλων τελούν υπό την αίρεση των αλλαγών που θα επέλθουν μέχρι και την τελευταία στιγμή με βάση τις διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη του υπουργού Εργασίας κ. Ανδρέα Λοβέρδου με την τρόικα.

«Η παρέμβαση αυτού του νομοσχεδίου να ιδωθεί σε συνδυασμό με το συνολικότερο νομοσχέδιο της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης. Είμαστε μία χώρα, η οποία με βάση τις παραμέτρους του σημερινού συνταξιοδοτικού συστήματος, το 2060 θα ξόδευε το 24% του ΑΕΠ για την πληρωμή των συντάξεων», σημείωσε ο υπουργός Οικονομικών, προσθέτοντας ότι το στοιχείο αυτό προκύπτει από όλες σχεδόν τις αναλογιστικές μελέτες. «Είναι προφανές ότι αυτό το σύστημα δεν είναι βιώσιμο και γι' αυτό η κυβέρνηση πήρε την απόφαση - και αυτό αποτυπώθηκε στο μνημόνιο με την τρόικα - να προχωρήσει σε μία συνολική αναμόρφωση του συνταξιοδοτικού συστήματος, παράμετρος του οποίου θα είναι να μην αυξηθεί πάνω από 2,5 μονάδες του ΑΕΠ η σημερινή δαπάνη του ασφαλιστικού με προοπτική το 2060», συμπλήρωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου και υπενθύμισε ότι έχουμε μεταβεί από ένα ασφαλιστικό που στηριζόταν στη σχέση 2,4 εργαζόμενοι για κάθε ασφαλισμένο στην οδυνηρή θέση 1,2 εργαζόμενοι για κάθε ασφαλισμένο, γεγονός που επιβάλλει γενναίες παρεμβάσεις στο σύστημα.


ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ

Ο κ. Παπακωνσταντίνου διένειμε μάλιστα και έναν πίνακα που περιέχεται στην έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τη βιωσιμότητα των ασφαλιστικών ταμείων στις χώρες-μέλη. Από τον πίνακα αυτόν προκύπτει ότι εάν δεν γινόταν καμία παρέμβαση στο ασφαλιστικό, η Ελλάδα θα δαπανούσε διαχρονικά για συντάξεις το 2020 το 13,2% του ΑΕΠ, το 2025 το 14,8% του ΑΕΠ, το 2030 το 17,1%, 2040 το 21,4% του ΑΕΠ, το 2050 το 24% του ΑΕΠ και το 2060 το 24,1% του ΑΕΠ. Πρόκειται για ποσό που υπερβαίνει τα 60 δισ. ευρώ.



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης