Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Αναβάθμιση φορολογικού σεμιναρίου ν. 3842/2010

Αναβάθμιση φορολογικού σεμιναρίου ν. 3842/2010

Αναβάθμιση φορολογικού σεμιναρίου ν. 3842/2010


Την 31η Μάιου 2010 κυκλοφόρησε από την εταιρεία μας  το επίκαιρο φορολογικό σεμινάριο  με την ερμηνεία του ν. 3842/2010 με τίτλο «Αποκατάσταση φορολογικής δικαιοσύνης, αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και άλλες διατάξεις».

Το περιεχόμενο του σεμιναρίου αφορούσε την ανάλυση και ερμηνεία των διατάξεων που ενδιαφέρουν την πλειονότητα των επαγγελματιών του χώρου (άρθρα 1-20 του ν. 3842/2010 και μερικών ακόμη – δεν υπήρχε ερμηνεία στις διατάξεις περί φορολογίας κεφαλαίου και Φ.Π.Α.) και την παράθεση χρηστικών παραδειγμάτων που θα βοηθούσαν τους συναδέλφους στην «αποκωδικοποίηση» της βούλησης του  φορολογικού νομοθέτη.

Η όλη ανάλυση και ερμηνεία που πραγματοποιήθηκε είχε τη μορφή ενός πλήρους σεμιναρίου  και δόθηκε  μαζί με ένα usb δίσκο ώστε ο χρήστης να μπορεί να τον έχει πάντα μαζί του και να ανατρέχει ανά πάσα στιγμή σ’ αυτόν από το γραφείο, το σπίτι, το χώρο των πελατών του και γενικότερα από οποιονδήποτε χώρο υπάρχει ηλεκτρονικός υπολογιστής.

Αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στην αναβάθμιση του περιεχομένου του φορολογικού σεμιναρίου ανταποκρινόμενοι στο αίτημα των συναδέλφων  που αγόρασαν το συγκεκριμένο προϊόν, λαμβάνοντας υπόψη και το γεγονός πως μετά την 31η Μαΐου κυκλοφόρησαν και αρκετές ερμηνευτικές αποφάσεις από το Υ.Ο. που αφορούσαν διατάξεις του ν. 3842/2010.
Τα περιεχόμενα του σεμιναρίου εμπλουτίστηκαν με περισσότερα  παραδείγματα, διορθώθηκαν λάθη συντακτικά ή ορθογραφικά που παρεισέφρησαν μέσα στο κείμενο, ενσωματώθηκαν οι ερμηνευτικές εγκύκλιοι που εκδόθηκαν μετά την ημερομηνία πρώτης κυκλοφορίας του σεμιναρίου και έγινε μια ακόμη προσπάθεια ερμηνείας σε κάποια ακανθώδη θέματα του συγκεκριμένου νόμου. Τέλος προστέθηκε μια πολύ χρήσιμη εφαρμογή για τον υπολογισμό των αντικειμενικών δαπανών (παλιά τεκμήρια διαβίωσης), έτσι ώστε ο χρήστης να μπορεί να υπολογίσει γρήγορα και με ακρίβεια το ποσό των αντικειμενικών δαπανών των πελατών του. Μάλιστα για το ζήτημα των αντικειμενικών δαπανών που αφορούν κατοικίες προχωρήσαμε σε κάτι ακόμη πιο χρήσιμο για τους συναδέλφους. Παραθέσαμε εκείνες τις περιοχές απ’ όλη την Ελλάδα με τιμές ζώνης που έχουν αξία άνω των  2.799,00 € και μέχρι 4.999,00 €, καθώς και αυτές που έχουν αξία πάνω από 5.000,00 €. Από την αιτιολογική έκθεση του νόμου βλέπουμε ότι σε σύνολο 5.642 ζωνών οι 97 έχουν τιμές από 2.800,00 € - 4.999,00 € το τ.μ., οι 15 τιμές πάνω από 5.000,00 € και όλες οι υπόλοιπες τιμές μέχρι 2.799,00 € το τ.μ. Οι περιοχές που βρίσκονται σε τιμές ζώνης πάνω από 2.800 € το τ.μ.  είναι: Άλιμος, Βούλα, Γλυφάδα, Βουλιαγμένη, Εκάλη, Κηφισιά, Διόνυσος, Πόρτο Ράφτη, Ν. Ερυθραία, Σπέτσες, Ύδρα, Πυλαία, Μύκονος, Π. Φάληρο, Φιλοθέη, Ψυχικό, Καλαμαριά, Πανόραμα, Κέρκυρα, Σαντορίνη και κάποιες ζώνες γνωστές της Αθήνας και Θεσσαλονίκης.
Με μια ματιά ο χρήστης θα βλέπει αν τα ακίνητα για τα οποία ενδιαφέρεται να βρει την αντικειμενική τους δαπάνη βρίσκονται εκτός των παραπάνω περιοχών (δηλαδή σε περιοχές με τιμές ζωνών έως τα  2.799,00 €), οπότε θα μπορεί απρόσκοπτα να συνεχίσει την εργασία του. Απεναντίας αν τα ακίνητα για τα οποία ενδιαφέρεται βρίσκονται εντός των παραπάνω ζωνών τότε θα πρέπει  χρησιμοποιήσει τις αντίστοιχες τιμές. Να σημειώσουμε εδώ ότι παρόλο που  η παρουσίαση των ανωτέρω ζωνών από πλευράς μας έγινε με ιδιαίτερη προσοχή, σε καμία περίπτωση η παράθεση εκ μέρους μας των συγκεκριμένων στοιχείων δεν υποκαθιστούν προγράμματα που κυκλοφορούν στο εμπόριο και πραγματεύονται αποκλειστικά τα θέματα των αντικειμενικών αξιών γενικότερα και για το λόγο αυτό οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να ανατρέξουν σ΄ αυτά σε περίπτωση αμφιβολιών ή αμφισβητήσεων.  

Διαδικασία αναβάθμισης:
Όσοι έχουν ήδη προμηθευτεί το usb δίσκο με το φορολογικό σεμινάριο το μόνο που θα κάνουν είναι να ακολουθήσουν έναν συγκεκριμένο σύνδεσμο που θα κοινοποιηθεί από την ιστοσελίδα μας, να κατεβάσουν ένα αρχείο μορφής exe και να το αποθηκεύσουν στο συγκεκριμένο usd δίσκο. Στη συνέχεια θα εκτελέσουν το αρχείο exe και το σεμινάριο θα έχει αναβαθμιστεί με τις νέες αλλαγές. Η αναβάθμιση θα γίνεται δωρεάν.
Όσοι προμηθευτούν το σεμινάριο από την ημερομηνία ανακοίνωσης της κυκλοφορίας της αναβάθμισης  θα προμηθεύονται το αναβαθμισμένο σεμινάριο και απλά θα βάζουν στον υπολογιστή τους.

Ημερομηνία κυκλοφορίας αναβάθμισης:
Η αναβάθμιση του φορολογικού σεμιναρίου θα κυκλοφορήσει σε σύντομο χρονικό διάστημα και θα ανακοινωθεί στην κεντρική σελίδα της ιστοσελίδας www.taxheaven.gr


Για την Tax Heaven


Κωνσταντίνος Δημ. Γραβιάς

Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο