Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Προειδοποίηση 1-6 μηνών για μειωμένη αποζημίωση .

ΣE πακέτο τεσσάρων αλλαγών στο επίμαχο Π.Δ. που αφορά τις εργασιακές σχέσεις προχωρά ο υπουργός Εργασίας Α. Λοβέρδος προκειμένου να κατευνάσει τις αντιδράσεις εντός και εκτός ΠΑΣΟΚ. Στο πλαίσιο ενημέρωσης της Eπιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων ανακοίνωσε ότι οι σχετικές ρυθμίσεις θα ενταχθούν ως ξεχωριστό κεφάλαιο στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί τις επόμενες ημέρες στη Βουλή.

Προειδοποίηση 1-6 μηνών για μειωμένη αποζημίωση .            

ΣE πακέτο τεσσάρων αλλαγών στο επίμαχο Π.Δ. που αφορά τις εργασιακές σχέσεις προχωρά ο υπουργός Εργασίας Α. Λοβέρδος προκειμένου να κατευνάσει τις αντιδράσεις εντός και εκτός ΠΑΣΟΚ. Στο πλαίσιο ενημέρωσης της Eπιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων ανακοίνωσε ότι οι σχετικές ρυθμίσεις θα ενταχθούν ως ξεχωριστό κεφάλαιο στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί τις επόμενες ημέρες στη Βουλή.

Συγκεκριμένα:

- Για τους νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας εκτός από τον κατώτατο μισθό των 590 ευρώ (έως 21 ετών) και των 650 ευρώ (από 21 έως 25 ετών) το ποσοστό αναπλήρωσης 15% και 20% του μισθού αντίστοιχα θα καταβάλλεται από τον ΟΑΕΔ –το οποίο θα προβλέπεται ρητά με υπουργική απόφαση– ενώ θα υπάρξει ειδική ρύθμιση για την αποτροπή της «ανακύκλωσης» εργασίας.

- Ο χρόνος προειδοποίησης των απολύσεων θα φτάνει έως και τους 6 μήνες από 4 που προβλεπόταν αρχικά και τροποποιείται ως εξής: Από 2 μήνες έως 2 χρόνια απαιτείται ένα μήνας προειδοποίησης. Από 2 χρόνια έως 5 χρόνια δύο μήνες προειδοποίησης. Από 5 χρόνια έως 10 χρόνια τρεις μήνες προειδοποίησης. Από 10 χρόνια έως 15 χρόνια 4 μήνες προειδοποίησης. Από 15 χρόνια έως 20 χρόνια 5 μήνες προειδοποίησης. Από 20 χρόνια και άνω 6 μήνες προειδοποίησης. Σημειώνεται ότι σε περίπτωση προειδοποίησης οι αποζημιώσεις πέφτουν στο μισό.

- Σχετικά με τη διαιτησία, η πρόταση του υπουργού Εργασίας είναι να υπάρχει επιλεγμένος κατάλογος διαιτητών ή μεσολαβητών και ομοφωνία μεταξύ των κοινωνικών εταίρων, σε διαφορετική περίπτωση η ρύθμιση θα παραμείνει ως έχει, δηλαδή σε περίπτωση μη συμφωνίας θα καθίσταται αδύνατη η προσφυγή στον ΟΜΕΔ. Ωστόσο, βουλευτές του ΠΑΣΟΚ πιέζουν να υπάρξει πρόβλεψη για τη δυνατότητα προσφυγής στη διαιτησία ακόμη και αν δεν υπάρχει συμφωνία των κοινωνικών εταίρων.

- Στα μέτρα αποτροπής απολύσεων εργαζομένων μεγάλης ηλικίας (δικαίωμα αυτασφάλισης απολυμένων μεγάλης ηλικίας στην οποία υποχρεούται ο εργοδότης), μειώνεται ο χρόνος ηλικίας από τα 57 στα 55 έτη.

Αναφερόμενος στις επιθέσεις που δέχεται, ο κ. Λοβέρδος χαρακτήρισε τον εαυτό του «δημοκράτη», κατέστησε σαφές ότι σέβεται τους κανόνες της δημοκρατίας και ότι δεν δέχεται μομφές για αντιδημοκρατική συμπεριφορά, παραπέμποντας στην απόφαση να έρθει το Π.Δ. υπό τη μορφή νομοσχεδίου στη Βουλή. Τέλος, άφησε αιχμές κατά του προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρα που ζήτησε από τον ΠτΔ να αναπέμψει το Π.Δ., λέγοντας ότι δεν έχει πολιτική κατάρτιση.

Νωρίτερα ο υπουργός ενημέρωσε και τους βουλευτές του ΚΤΕ ΠΑΣΟΚ, που άσκησαν κριτική στις διατάξεις για τα εργασιακά.

Πηγή Express
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο