Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Επιστολή του Σ.Ο.Λ.Ν.Θ. προς το Ο.Ε.Ε. σχετικά με την πιστοποίηση του Λογιστή - Φοροτέχνη

Σύλλογος Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης

Σ.Ο.Λ.Ν.Θ.
Σύλλογος Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης

Διευθ. Δωδεκανήσου 7 τηλ. 2310-513875 fax 2310-534463 email [email protected]

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

Κοινοποίηση στο  Π.Τ.Κ.Μ. Ο.Ε.Ε.

Σύμφωνα με το νόμο 3842/2010 το Ο.Ε.Ε. είναι ο φορέας που αναλαμβάνει τη διαδικασία της πιστοποίησης του Λογιστή – Φοροτέχνη.
Πιστεύουμε ότι το Ο.Ε.Ε. πρέπει να προβεί άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τον προσδιορισμό των κανόνων και διαδικασιών ώστε να μην επιτρέπει σε οποιονδήποτε να αμφισβητεί την παρεχόμενη υπηρεσία πιστοποίησης προς τους συναδέλφους. Πρέπει να αποσαφηνιστούν τα κριτήρια και οι προϋποθέσεις πιστοποίησης των Λογιστών – Φοροτεχνών. Η ύπαρξη τυπικών και ουσιαστικών προσόντων πιστεύουμε ότι είναι βασικός παράγοντας. Είναι αναγκαίο ακόμη, να διοργανωθούν από το Ο.Ε.Ε. δωρεάν, κατάλληλα, επιμορφωτικά σεμινάρια, τα οποία να παίζουν καθοριστικό ρόλο στα κριτήρια πιστοποίησης για τους ήδη, αλλά και τους μελλοντικούς συναδέλφους.

Πιστεύουμε επίσης, ότι οι πιστοποιημένοι λογιστές – φοροτέχνες που θα έχουν το δικαίωμα ηλεκτρονικής υπογραφής μπορούν να οριστούν και ως  «υπηρεσίες μιας στάσης»  για τις διαδικασίες σύστασης, τροποποίησης και διάλυσης των προσωπικών εταιρειών. Τέλος, πιστεύουμε ότι ο νόμος 3842/2010 που επαγγέλλεται την αποκατάσταση της φορολογικής δικαιοσύνης είναι αδύνατον να επιτύχει το στόχο του εφόσον δεν συμπεριλαμβάνει και την κατάργηση της παρ. 2 του άρθρου 38 του νόμου 2873/2000
Η διατήρηση των ορίων του ως άνω άρθρου εξακολουθεί να τρέφει την παραοικονομία και τη φοροδιαφυγή και λειτουργεί εις βάρος των συναδέλφων που εργάζονται νόμιμα.

Το Ο.Ε.Ε. που είναι εξουσιοδοτημένο για την πιστοποίηση των Λογιστών, θα πρέπει να επιμείνει στην πραγματική αποκατάσταση της φορολογικής δικαιοσύνης, ζητώντας την κατάργηση των ορίων αυτών.

                                                    

Θεσσαλονίκη, 21 Ιουνίου 2010
          


Με τιμή,
Ο Πρόεδρος       
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ       

Ο Γενικός Γραμματέας
ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο