Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Νέα υποβάθμιση σε junk για τα ελληνικά ομόλογα από τη Moody's

Στην υποβάθμιση της Ελλάδος κατά τέσσερις βαθμίδες σε Ba1 (επίπεδο Junk) από Α3 προχώρησε το απόγευμα της Δευτέρας 14 Ιουνίου 2010 ο οίκος αξιολογήσεων Moody's, ο οποίος είχε υποβαθμίσει την Ελλάδα πριν από 1,5 μήνα.

Νέα υποβάθμιση σε junk για τα ελληνικά ομόλογα από τη Moody's             

Στην υποβάθμιση της Ελλάδος κατά τέσσερις βαθμίδες σε Ba1 (επίπεδο Junk) από Α3 προχώρησε το απόγευμα της Δευτέρας 14 Ιουνίου 2010  ο οίκος αξιολογήσεων Moody's, ο οποίος είχε υποβαθμίσει την Ελλάδα  πριν από 1,5 μήνα.  «Το πακέτο διάσωσης της Ελλάδας περιορίζει σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα τον κίνδυνο χρεοκοπίας λόγω ρευστότητας της χώρας  και ενθαρρύνει την εφαρμογή ενός αξιόπιστου, πραγματοποιήσιμου προγράμματος δομικών μεταρρυθμίσεων το οποίο έχει υψηλή πιθανότητα να επιφέρει  σταθεροποίηση του χρέους σε εφικτά επίπεδα», ανέφερε η αναλύτρια της Moody's  Sarah Carlson.

Η νέα υποβάθμιση σε Ba1 (επίπεδο Junk) τοποθετεί την Ελλάδα στην κατηγορία εκείνων που θεωρητικά αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να μην μπορέσουν να αποπληρώσουν το δημόσιο χρέος. Η εν λόγω υποβάθμιση (Ba1) αντανακλά την ισορροπία των δυνατοτήτων και των κινδύνων του σχεδίου διάσωσης της Ελλάδας από την ΕΕ και το ΔΝΤ ύψους 110 δισ. ευρώ, καταλήγει η ανακοίνωση. To outlook παραμένει σταθερό σύμφωνα με την Moody's, με συνέπεια να μην προβεί σε νέα αξιολόγηση τους επόμενους 12-18 μήνες.

Υπενθυμίζεται ότι η Moody's είχε προειδοποιήσει την Ελλάδα με  υποβάθμιση από τις 22 Απριλίου 2010 ενώ  ανέμενε περισσότερες διευκρινίσεις για τα μέτρα που η Αθήνα θα λάβει για να εξυγιάνει τα δημόσια οικονομικά της.

Μετά τη βαθμίδα Ba1 που είναι τώρα η Ελλάδα  ακολουθούν οι Ba2 και η Ba3 (αμφισβήτηση για αποπληρωμή  του δημόσιου χρέους). Αμέσως μετά ακολουθούν οι βαθμίδες Caa1, Caa2, Caa3 (Υψηλότατος πιστωτικός κίνδυνος σε επίπεδο χώρας) και καταλήγουν στην βαθμίδα  C (πλήρης αδυναμία αποπληρωμής δημόσιου χρέους).
 
Πηγή: Express.gr 
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο