Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Συνεχίστηκε η εκροή καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες

Συνεχίστηκε και τον Απρίλιο η εκροή καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες με αποτέλεσμα στο πρώτο τετράμηνο του έτους το απόθεμα των καταθέσεων να έχει μειωθεί κατά περίπου 15,8 δισ. ευρώ.

Συνεχίστηκε η εκροή καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες             

 
     Συνεχίστηκε και τον Απρίλιο η εκροή καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες με αποτέλεσμα στο πρώτο τετράμηνο του έτους το απόθεμα των καταθέσεων να έχει μειωθεί κατά περίπου 15,8 δισ. ευρώ.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος οι καταθέσεις επιχειρήσεων και νοικοκυριών διαμορφώθηκαν στο τέλος Απριλίου σε 222,125 δισ. ευρώ εμφανίζοντας μείωση κατά 6,6% από την αρχή του έτους.

    Η εξέλιξη αυτή οφείλεται τόσο στις εκροές καταθέσεων ιδιωτών, οι οποίοι τις μετέφεραν στο εξωτερικό επηρεασμένοι από το αρνητικό κλίμα που είχε διαμορφωθεί εις βάρος της χώρας, όσο και στην μείωση των καταθέσεων επιχειρήσεων οι οποίες για να αντιμετωπίσουν τη μειωμένη δραστηριότητα αναγκάζονται να αναπροσαρμόσουν τα ρευστά περιουσιακά τους στοιχεία.

    Πιο αναλυτικά οι καταθέσεις των νοικοκυριών εμφανίζουν από την αρχή του έτους μείωση κατά 5,3% υποχωρώντας στα 186,299 δισ. ευρώ στο τέλος Απριλίου. Μεγαλύτερη μείωση στο ίδιο διάστημα κατά 14% εμφανίζουν οι καταθέσεις επιχειρήσεων στα 31,181 δισ. ευρώ.

 Πηγή: Express.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο