Αποτελέσματα live αναζήτησης

Συνεχίστηκε η εκροή καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες

14 Ιούνιου 2010 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Συνεχίστηκε και τον Απρίλιο η εκροή καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες με αποτέλεσμα στο πρώτο τετράμηνο του έτους το απόθεμα των καταθέσεων να έχει μειωθεί κατά περίπου 15,8 δισ. ευρώ.
Συνεχίστηκε η εκροή καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες             

 
     Συνεχίστηκε και τον Απρίλιο η εκροή καταθέσεων από τις ελληνικές τράπεζες με αποτέλεσμα στο πρώτο τετράμηνο του έτους το απόθεμα των καταθέσεων να έχει μειωθεί κατά περίπου 15,8 δισ. ευρώ.

    Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος οι καταθέσεις επιχειρήσεων και νοικοκυριών διαμορφώθηκαν στο τέλος Απριλίου σε 222,125 δισ. ευρώ εμφανίζοντας μείωση κατά 6,6% από την αρχή του έτους.

    Η εξέλιξη αυτή οφείλεται τόσο στις εκροές καταθέσεων ιδιωτών, οι οποίοι τις μετέφεραν στο εξωτερικό επηρεασμένοι από το αρνητικό κλίμα που είχε διαμορφωθεί εις βάρος της χώρας, όσο και στην μείωση των καταθέσεων επιχειρήσεων οι οποίες για να αντιμετωπίσουν τη μειωμένη δραστηριότητα αναγκάζονται να αναπροσαρμόσουν τα ρευστά περιουσιακά τους στοιχεία.

    Πιο αναλυτικά οι καταθέσεις των νοικοκυριών εμφανίζουν από την αρχή του έτους μείωση κατά 5,3% υποχωρώντας στα 186,299 δισ. ευρώ στο τέλος Απριλίου. Μεγαλύτερη μείωση στο ίδιο διάστημα κατά 14% εμφανίζουν οι καταθέσεις επιχειρήσεων στα 31,181 δισ. ευρώ.

 Πηγή: Express.gr



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης