Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Χαμηλότερη αναμένει την ύφεση τώρα η τρόϊκα.

Θετικά μηνύματα από το μέτωπο της ύφεσης διέκρινε σήμερα το μικτό κλιμάκιο της τρόικας ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ.

Χαμηλότερη αναμένει την ύφεση τώρα η τρόϊκα.

Θετικά μηνύματα από το μέτωπο της ύφεσης διέκρινε σήμερα το μικτό κλιμάκιο της τρόικας ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ .Στο τέλος του έτους δεν αποκλείεται τελικά η μείωση να είναι μιρκότερη από το 4% που προβλέπει το μνημόνιο.

Η αισιοδοξία προκύπτει από την αύξηση του ΦΠΑ κατά 6% το πρωτο τρίμηνο του έτους, χωρίς να υπολογίζεται μάλιστα ότι τους επόμενους μήνες αποφασίστηκε η αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ. Παράλληά αισιόδοξα μηνύματα στέλνει η αύξηση της ιδιωτικής κατανάλωσης, του τζίρου του χονδρικού και λιανικού εμπορίου αλλά και άλλων δεικτών.

Από την άλλη πλευρά, προβληματισμός υπάρχει σε ότι αφορά στον πληθωρισμό, καθώς η αύξησή του στο 5,4% τον Μάιο προδικάζει ότι δεν θα επιτευχθεί τελικά ο στόχος του ΠΣΑ. Κύριοι παράγοντες για την αυξητική του πορεία είναι η έλλειψη ανταγωνισμού και η επιμονή των ιδιοκτητών να διατηρούν ψηλά τα ενοίκια παράλληλα, βέβαια,  με την αύξηση των συντελεστών του ΦΠΑ.

Χρονοδιάγραμμα επίσκεψης

Περισσότερα από 35 είναι τα μέλη του κλιμακίου που επισκέπτονται από σήμερα τη χώρα μας με 20 από αυτά να διενεργούν ελέγχους και τα υπόλοιπα 15 να συνδράμουν με τεχνική βοήθεια.

Το πρωί συναντήθηκαν με τον υπουργό Οικονομικών, κ. Γ. Παπακωνσταντίνου και τον πρόεδρο του ΣΟΕ, κ. Γ. Ζαννιά, στη συνέχεια ανηφόρισαν στη Μεσογείων και επισκέφθηκαν την υπουργό Οικονομίας, κυρία Λούκα Κατσέλη, ενώ το μεσημερί θα μεταβούν στην Τράπεζα της Ελλάδος. Στις 4 το μεσημέρι θα συναντηθούν και πάλι με το ΣΟΕ για να διαπιστωθεί η άκριβής απόδοση των μέτρων που έχουν ληφθεί ενώ άργότερα θα επισκεφθούν το ΙΚΑ.

Από  εκει και πέρα θα διαχωριστόύν σε τρία κλιμάκια και αύριο θα επισκεφθούν το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, το υπουργείο Εργασίας, τον ΟΔΔΗΧ, το υπουργείο Εσωτερικών και την ΕΛΛΣΤΑΤ.

Την Τετάρτη θα κάνουν τη γύρα των τραπεζών, θα επισκεφθούν το ΙΟΒΕ, και θα επισκεφθούν και πάλι ΤτΕ, Ελληνική Στατιστική Αρχή και Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, με αντικείμενο τα φορολογικά μέτρα για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.

Ο κύκλος των επαφών θα κλείσει την Πέμπτη με τη επίσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών την ΤτΕ και το υπουργείο Υγείας.

Τέλος στις περικοπές των μισθών

Δεν πρόκειται να υπάρξουν περαιτέρω περικοπές στους μισθούς των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα, ανέφερε ανώτατος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών δεδομένου ότι δεν υπάρχει τέτοια πίεση.

Ειδικά για τον ιδιωτικό τομέα, ο ίδιος παράγοντας ανέφερε ότι, το πρόβλημα της ανταγωνιστικότητας δεν οφείλεται στο ύψος των μισθών και ότι το θέμα των γενικότερων περικοπών έχει λήξει.

Πηγή Κέρδος
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο