Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Στην Αθήνα οι ελεγκτές της τρόικας.

Στην Αθήνα φθάνει σήμερα κλιμάκιο της τρόικας με σκοπό τον έλεγχο της οικονομίας μας. Οι ελεγκτές θα εστιάσουν την προσοχή τους τόσο στην εκτέλεση του προϋπολογισμού,όσο και στις εκκρεμείς νομοθετικές παρεμβάσεις στο μέτωπο των διαρθρωτικών αλλαγών.

Στην Αθήνα οι ελεγκτές της τρόικας .            

Στην Αθήνα φθάνει σήμερα κλιμάκιο της τρόικας με σκοπό τον έλεγχο της οικονομίας μας. Οι ελεγκτές θα εστιάσουν την προσοχή τους τόσο στην εκτέλεση του προϋπολογισμού,όσο και στις εκκρεμείς νομοθετικές παρεμβάσεις στο μέτωπο των διαρθρωτικών αλλαγών.

    Θα κάνουν την πρώτη αποτίμηση για την πορεία εκτέλεσης του μνημονίου,ενώ αυτό που προβληματίζει το οικονομικό επιτελείο είναι η πορεία των φορολογικών εσόδων.

    Βάσει των στοιχείων του πενταμήνου, το έλλειμμα του Δημοσίου μειώθηκε κατά 5,1 δισ. ευρώ (περίπου 2,2 μονάδες του ΑΕΠ) και, το κυριότερο, οι δαπάνες κόπηκαν κατά 10% ή 3 δισ. ευρώ, χωρίς ακόμη να έχουν τεθεί σε πλήρη εφαρμογή τα πιο επώδυνα μέτρα λιτότητας που έχουν ανακοινωθεί.

    «Αν χρειαστούν πρόσθετα μέτρα, δεν θα έχουμε κάνει καλά τη δουλειά μας και όλοι θα κριθούμε γι αυτό», τονίζει σε συνέντευξή του, που δημοσιεύεται στην εφημ. «Realnews», ο υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, και προσθέτει πως «παρότι τίποτα δεν έχει κερδηθεί ακόμα, προχωράμε καλά και όσο προχωράμε με αυτούς τους ρυθμούς, δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας».

    Ο κ. Παπακωνσταντίνου υπενθυμίζει πως η κυβέρνηση έχει «ισχυρή εντολή τετραετίας», με την οποία προχωρά και εκτιμά πως «οι κρίσιμες στιγμές, που πέρασε και περνά η οικονομία και η χώρα, αποκάλυψαν την ωριμότητα που έχει σήμερα η ελληνική κοινωνία. Μια ωριμότητα, που εκφράζεται μέσα από τα καθημερινά αιτήματα των πολιτών για διαφάνεια, για άρση της ατιμωρησίας,δικαιοσύνη, ανάπτυξη και προοπτική. Μία ωριμότητα, που συνοψίζεται στη φράση "θέλω να πιάσουν τόπο οι θυσίες μου"».

    Δηλώνει «πιο αισιόδοξος από ποτέ» για την πορεία του ευρώ, όσο δε, για την πορεία της χώρας προς τη δεύτερη δόση του δανείου τον Σεπτέμβριο, ξεκαθαρίζει πως «δεν έχουμε λόγους να ανησυχούμε, όσο το πρόγραμμα υλοποιείται με τους σημερινούς ρυθμούς και με επιτυχία».

 
Πηγή Express
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο