Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις
Αλλες ειδήσεις

Σχετικά θέματα

Νέες λίστες με φοροφυγάδες από το ΣΔΟΕ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ έχουν ελεγχθεί από το ΣΔΟΕ 2.500 γιατροί μεγάλων κλινικών και 20 μεγαλογιατροί “ονόματα” στις ιδιωτικές κλινικές της Αθήνας, εντοπίζονται για όργιο φοροδιαφυγής. Μεταξύ αυτών βρίσκονται ένας πολύ γνωστός ορθοπεδικός και ένας επίσης μεγάλος θωρακοχειρουργός.

Νέες λίστες με φοροφυγάδες από το ΣΔΟΕ             

 Σύμφωνα με το ρεπορτάζ έχουν ελεγχθεί από το ΣΔΟΕ 2.500 γιατροί μεγάλων κλινικών και 20 μεγαλογιατροί “ονόματα” στις ιδιωτικές κλινικές της Αθήνας, εντοπίζονται για όργιο φοροδιαφυγής. Μεταξύ αυτών βρίσκονται ένας πολύ γνωστός ορθοπεδικός και ένας επίσης μεγάλος θωρακοχειρουργός.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, για τους ελέγχους στους γιατρούς το ΣΔΟΕ χρησιμοποίησε μία απλή μέθοδο. Ζήτησε τα μεριδολόγια με τις ιατρικές πράξεις και τα χειρουργεία που έχουν πραγματοποιήσει και στη συνέχεια τα σύγκρινε με τα εισοδήματα που δηλώνουν. Το συμπέρασμα είναι ότι γνωστοί γιατροί εμφανίζονται να έχουν κάνει φοροδιαφυγή που βγάζει μάτι. Τα ονόματα σύμφωνα με το ρεπορτάζ αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα.

Επίσης δεκάδες δικηγόροι, βρίσκονται στο στόχαστρο, καθώς δεν δήλωναν καμία αμοιβή πέραν των παραστάσεων στα δικαστήρια – και εδώ πρόκειται να μάθουμε ονόματα. Το ΣΔΟΕ χρησιμοποίησε την ίδια μέθοδο. Πήγε στο Πρωτοδικείο Αθηνών και ζήτησε τα στοιχεία με τις παραστάσεις των δικηγόρων. Στη συνέχεια τα αντιπαρέβαλε με τα εισοδήματα που δηλώνουν και διαπιστώθηκαν αρκετές περιπτώσεις που τα δηλωθέντα εισοδήματα αφορούσαν μόνο τις παραστάσεις και όχι την αμοιβή.

Οπως χαρακτηριστικά αναφέρει αρμόδιος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών και μεταφέρει το ΒΗΜΑ, έλεγχοι πραγματοποιούνται και σε ορισμένους δικηγόρους που φιλοξενούνται τακτικά στα τηλεοπτικά “παράθυρα”,ορισμένοι εκ των οποίων δηλώνουν χαμηλά εισοδήματα.

Στο στόχαστρο και συμβολαιογράφοι, που έχουν ασχοληθεί με μεταβιβάσεις ακινήτων ή άλλων περιουσιακών στοιχείων offshore εταιρειών. Και σε αυτή την περίπτωση θα υπάρξει δημοσιοποίηση ονομάτων αλλά και αν συμβολαιογράφοι εμπλέκονται σε μεταβιβάσεις ακινήτων που απασχολούν αυτή την περίοδο τη Δικαιοσύνη.

Στην τσιμπίδα και γνωστοί καλλιτέχνες που εμφανίζονται να κάνουν εμφανίσεις και συναυλίες για “ψίχουλα” ή και δωρεάν. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, μεταξύ των καλλιτεχνών που έχουν εντοπιστεί από το ΣΔΟΕ να έχουν υποπέσει σε φοροδιαφυγή είναι ονόματα που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή.

Ερευνώνται επίσης και τα στοιχεία που δηλωνουν γνωστοί ιδιοκτήτες κέντρων διασκέδασης. Το ΒΗΜΑ αναφέρει επίσης, ότι – όπως κάνει το γνωστό IRS στις ΗΠΑ – εφοριακοί εμφανίζονται ως πελάτες σε μεγάλα νυχτερινά κέντρα, εντοπίζουν τί κατανάλωση κάνουν πελάτες και τί τους ζητείται ή δεν τους ζητείται να πληρώσουν και όταν διαπιστώσουν φοροδιαφυγή βγάζουν τις ταυτότητες και επιβάλλουν πρόστιμα. 

Πηγή Express
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο