Αποτελέσματα live αναζήτησης

Επιστολή του Σ.Ο.Λ.Ν.Θ. προς το Υπουργείο Οικονομικών για παράταση των προθεσμιών υποβολής των δηλώσεων Φ.Α.Π. Νομικών Προσώπων και των συγκεντρωτικών καταστάσεων

  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Σύλλογος Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης
Σ.Ο.Λ.Ν.Θ.
Σύλλογος Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης

Διευθ.: Δωδεκανήσου 7 τηλ. 2310-513875 fax 2310-534463 email [email protected]



ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
κ. Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Κοινοποίηση:
1) Γεν. Γραμματέα Υπουργείου Οικονομικών κ. Γεωργακόπουλο
2) Γεν. Διευθυντή Φορολογίας κ. Σταματόπουλο
3) Δ/νση Κ.Β.Σ.
4) Δ/νση Φορολογίας Ν.Π.
5) Ο.Ε.Ε.
6) Ο.Ε.Ε. – Π.Τ.Κ.Μ.


Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Σύμφωνα με τον Ν. 3842/2010 και ειδικότερα με την παρ. 1 του αρ. 33 καταργήθηκε το Ε.Τ.ΑΚ. και αντικαταστάθηκε με τον Φ.Α.Π.
Η προθεσμία υποβολής των σχετικών δηλώσεων των νομικών προσώπων για τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας είναι η 15/6/2010. Μέχρι σήμερα δεν έχει εκδοθεί σχετική Υπουργική απόφαση που να καθορίζει τον τύπο, το περιεχόμενο και τις λεπτομέρειες υποβολής των σχετικών δηλώσεων, με αποτέλεσμα τα λογιστήρια των επιχειρήσεων και τα λογιστικά – φοροτεχνικά γραφεία να μην έχουν προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα, διαδικασία που απαιτεί αρκετό χρόνο. Πιστεύουμε ότι επιβάλλεται να δοθεί παράταση μέχρι 30/9/2010.
   
Επίσης, με την παρ. 26 του αρ. 19 του ίδιου Νόμου η προθεσμία υποβολής των συγκεντρωτικών καταστάσεων πελατών – προμηθευτών καθορίστηκε η 25η Ιουνίου κάθε έτους αντί της 30ης Σεπτεμβρίου. Επειδή την περίοδο αυτή ο φόρτος εργασίας είναι μεγάλος στα λογιστικά – φοροτεχνικά γραφεία λόγω και της σύνταξης και υποβολής των φορολογικών δηλώσεων των φυσικών προσώπων, πιστεύουμε ότι και για φέτος πρέπει να ισχύσει η προθεσμία της 30ης Σεπτεμβρίου.

    

Θεσσαλονίκη, 11 Ιουνίου 2010
            


Με τιμή,

Ο Πρόεδρος       
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ       


Ο Γενικός Γραμματέας
ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης