Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Επιστολή του Σ.Ο.Λ.Ν.Θ. προς το Υπουργείο Οικονομικών για παράταση των προθεσμιών υποβολής των δηλώσεων Φ.Α.Π. Νομικών Προσώπων και των συγκεντρωτικών καταστάσεων

Σύλλογος Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης

Σ.Ο.Λ.Ν.Θ.
Σύλλογος Οικονομολόγων Λογιστών Νομού Θεσσαλονίκης

Διευθ.: Δωδεκανήσου 7 τηλ. 2310-513875 fax 2310-534463 email [email protected]ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
κ. Γ. ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Κοινοποίηση:
1) Γεν. Γραμματέα Υπουργείου Οικονομικών κ. Γεωργακόπουλο
2) Γεν. Διευθυντή Φορολογίας κ. Σταματόπουλο
3) Δ/νση Κ.Β.Σ.
4) Δ/νση Φορολογίας Ν.Π.
5) Ο.Ε.Ε.
6) Ο.Ε.Ε. – Π.Τ.Κ.Μ.


Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Σύμφωνα με τον Ν. 3842/2010 και ειδικότερα με την παρ. 1 του αρ. 33 καταργήθηκε το Ε.Τ.ΑΚ. και αντικαταστάθηκε με τον Φ.Α.Π.
Η προθεσμία υποβολής των σχετικών δηλώσεων των νομικών προσώπων για τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας είναι η 15/6/2010. Μέχρι σήμερα δεν έχει εκδοθεί σχετική Υπουργική απόφαση που να καθορίζει τον τύπο, το περιεχόμενο και τις λεπτομέρειες υποβολής των σχετικών δηλώσεων, με αποτέλεσμα τα λογιστήρια των επιχειρήσεων και τα λογιστικά – φοροτεχνικά γραφεία να μην έχουν προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα, διαδικασία που απαιτεί αρκετό χρόνο. Πιστεύουμε ότι επιβάλλεται να δοθεί παράταση μέχρι 30/9/2010.
   
Επίσης, με την παρ. 26 του αρ. 19 του ίδιου Νόμου η προθεσμία υποβολής των συγκεντρωτικών καταστάσεων πελατών – προμηθευτών καθορίστηκε η 25η Ιουνίου κάθε έτους αντί της 30ης Σεπτεμβρίου. Επειδή την περίοδο αυτή ο φόρτος εργασίας είναι μεγάλος στα λογιστικά – φοροτεχνικά γραφεία λόγω και της σύνταξης και υποβολής των φορολογικών δηλώσεων των φυσικών προσώπων, πιστεύουμε ότι και για φέτος πρέπει να ισχύσει η προθεσμία της 30ης Σεπτεμβρίου.

    

Θεσσαλονίκη, 11 Ιουνίου 2010
            


Με τιμή,

Ο Πρόεδρος       
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ       


Ο Γενικός Γραμματέας
ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο