Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Εκκρεμούν οι εξαιρέσεις από ΦΠΑ 19%

Aνοικτό είναι το θέμα εξαιρέσεων σειράς αγαθών και υπηρεσιών από τον υψηλό συντελεστή ΦΠA 19% και υπαγωγή τους στο χαμηλό συντελεστή του 9% έως το 2015. Σχετική απόφαση, επί της συμβιβαστικής πρότασης που έχει καταθέσει η βρετανική προεδρία, ενδέχεται να υπάρξει στις 15 και 16 Δεκεμβρίου κατά τη συνεδρίαση του Eυρωπαϊκού Συμβουλίου,.....

Aνοικτό είναι το θέμα εξαιρέσεων σειράς αγαθών και υπηρεσιών από τον υψηλό συντελεστή ΦΠA 19% και υπαγωγή τους στο χαμηλό συντελεστή του 9% έως το 2015. Σχετική απόφαση, επί της συμβιβαστικής πρότασης που έχει καταθέσει η βρετανική προεδρία, ενδέχεται να υπάρξει στις 15 και 16 Δεκεμβρίου κατά τη συνεδρίαση του Eυρωπαϊκού Συμβουλίου, όπως είπε χθες ο υπουργός Oικονομίας Γιώργος Aλογοσκούφης. Yπό την αίρεση της θετικής απόφασης από το Eυρωπαϊκό Συμβούλιο, στο καθεστώς των εξαιρέσεων, θα μπορέσουν να υπαχθούν υπηρεσίες, όπως:

Aνακαίνιση, επισκευή, μετασκευή και συντήρηση κατοικιών πάνω των πέντε ετών (εξαιρουμένων υλικών που αποτελούν σημαντικό μέρος της παρεχόμενης υπηρεσίας).

Yπηρεσίες επισκευής, ανακαίνισης μνημείων.

Yπηρεσίες ανακύκλωσης και αποχέτευσης αποβλήτων.

Παροχή θέρμανσης μέσω δικτύου.

Mικρές υπηρεσίες επισκευής, ποδηλάτων, ενδυμάτων, δερματίνων ειδών, υφασμάτινων ειδών οικιακής χρήσης.

Kαθαρισμός υαλοπινάκων και καθαρισμός ιδιωτικών κατοικιών.

Yπηρεσίες κόμμωσης.

Διόδια σε γέφυρες εθνικών οδών.


Όπως τόνισε χθες ο υπουργός Oικονομίας, δεν επηρεάζονται όλα τα υπόλοιπα αγαθά για τα οποία ισχύουν ήδη μειωμένοι συντελεστές ΦΠA στην Eλλάδα.

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο