Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Αύξηση αντικειμενικών αξιών σε δύο δόσεις.

Σε δύο δόσεις θα γίνει η αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων.

Αύξηση αντικειμενικών αξιών σε δύο δόσεις.

Σε δύο δόσεις θα γίνει η αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων.

Η πρώτη το 2011 και η δεύτερη το 2012,  με στόχο αυτές να αγγίξουν τις τιμές της αγοράς.

Ο υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε χθες ότι η αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων  θα γίνει το 2011 καθώς όπως είπε «δεν υπάρχει απόφαση για να γίνει νωρίτερα αλλά ούτε έχει διατυπωθεί καμία εισήγηση στον ίδιο για τα ποσοστά των αυξήσεων».

Στο υπουργείο θεωρούν ότι μια νέα αύξηση των αντικειμενικών τιμών το διάστημα αυτό θα έχει σοβαρές συνέπειες στην κτηματαγορά και την οικοδομή που ήδη πλήττονται από την κρίση και έχουν υποστεί καθίζηση.

Στο μνημόνιο συνεργασίας που έχει υπογράψει η κυβέρνηση με την τρόικα ΔΝΤ-ΕΕ-ΕΚΤ έχουν εγγραφεί  έσοδα της τάξης των 600 εκατ. ευρώ από την αύξηση των αντικειμενικών τιμών των ακινήτων στη διετία 2011-2012. Πιο συγκεκριμένα, για το 2011 προβλέπεται να  εισπραχθούν  400 εκατ. ευρώ και άλλα  200 εκατ. ευρώ το 2012.

Σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, οι νέες αντικειμενικές αξίες αναμένεται να τεθούν σε εφαρμογή, εκτός απρόοπτου, από την 1η Ιανουαρίου 2011. Η προεργασία για την αύξηση των τιμών έχει ξεκινήσει με την καταγραφή των εμπορικών τιμών ενώ το  σχέδιο προβλέπει  αυξήσεις δύο «ταχυτήτων». Οι αυξήσεις θα είναι χαμηλότερες στις λεγόμενες ακριβές περιοχές, αλλά σημαντικά μεγάλες στις «φθηνές». Σε κάθε περίπτωση πάντως το οικονομικό επιτελείο επιδιώκει  το κλείσιμο της «ψαλίδας» μεταξύ των αντικειμενικών και των αγοραίων τιμών για να περιοριστούν οι στρεβλώσεις και η μεγάλη φοροδιαφυγή στην αγορά των ακινήτων. Η σύγκριση μεταξύ  των εμπορικών και αντικειμενικών τιμών κατά περιοχή δείχνει  σημαντικές  αποκλίσεις που σε αρκετές περιπτώσεις ξεπερνούν ακόμη και το 200%.

Η νέα αύξηση των αντικειμενικών αξιών αναμένεται να  προκαλέσει ντόμινο αυξήσεων σε φόρους και τέλη που επιβαρύνουν τα ακίνητα.

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description LIAROMMATIS | Ιουνίου 10, 2010 9:41 μ.μ. | Reply
ΣΕ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΠΩΣ ΠΑΜΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΓΚΑΡΣΟΝΙΕΡΕΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΦΜΑΠ
image description LIAROMMATIS | Ιουνίου 10, 2010 9:56 μ.μ. | Reply
ΣΕ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΟΠΩΣ ΠΑΜΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΓΚΑΡΣΟΝΙΕΡΕΣ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΦΜΑΠ
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο