Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων

Επιστολή της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. προς το Υπουργείο Οικονομικών για παράταση της προθεσμίας υποβολής των συγκεντρωτικών καταστάσεων

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ
Π.Ο.Φ.Ε.Ε.

ΙΟΥΛΙΑΝΟΥ 42 - 46 - ΑΘΗΝΑ 104 34
ΤΗΛ: 210 8253445 - FAX: 210 8253446 
Ε - Μail: [email protected]


Προς τον:

ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Κο Παπακωνσταντίνου Γεώργιο

Κοινοποίηση:
-    Γενικό Γραμματέα Φορολογικών & Τελωνειακών θεμάτων κο Γεωργακόπουλο Δημήτριο
-    Γενικό Διευθυντή Φορολογίας κο Σταματόπουλο Δημήτριο
-    Διεύθυνση Κ.Β.Σ.

         
Αρ. Πρωτοκ.  Εξερχόμενου: 042

Αθήνα: Τρίτη, 9 Ιουνίου 2010

Θέμα : Μετάθεση της προθεσμίας υποβολής συγκεντρωτικών καταστάσεων πελατών – προμηθευτών στις 30/09/2010
       
          
Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

   
Βάση της παραγράφου 26 του άρθρου 19  του Ν.3842/2010 τροποποιήθηκε  η παρ.1 του άρθρου 20 του ΚΒΣ  και η προθεσμία υποβολής των συγκεντρωτικών καταστάσεων πελατών – προμηθευτών  καθορίσθηκε  μέχρι την 25η Ιουνίου έκαστου έτους .
           
Καθώς πρόκειται για την 1η εφαρμογή μιας σημαντικότατης χρονική μείωσης (ίσχυε η 30/09) και επιπλέον δεν υπάρχουν κυρίως στις επιχειρήσεις οι υποδομές (χειρόγραφη έκδοση τιμολογίων σε χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις) είναι απολύτως απαραίτητο – ώστε να μπορέσουμε και εμείς με την σειρά μας να ολοκληρώσουμε αυτή την τόσο σημαντική υποχρέωση χωρίς λάθη - να μετατεθεί η προβλεπόμενη ημερομηνία για την υποβολή των συγκεντρωτικών καταστάσεων  και των ισοζυγίων, η οποία έχει καθορισθεί η 25η Ιουνίου, στις 30η Σεπτεμβρίου, τουλάχιστον για το 2010, ενώ πρέπει να συνεξετασθεί μέσα από διαβούλευση η δυνατότητα ολοκλήρωσης αυτής της υποχρέωσης αλλά και των υπολοίπων συγκεντρωτικών καταστάσεων στα στενά χρονικά περιθώρια που καθορίζονται στον Ν.3842/2010, τα οποία θεωρούμε ότι μπορούν να υλοποιηθούν μόνον εάν προηγηθεί η μηχανογράφηση όλων των επιχειρήσεων.
         
Ευελπιστούμε ότι σύντομα θα ανακοινωθεί η ικανοποίηση του αιτήματος μας.  


Με εκτίμηση

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                      
Πανίδης  Αβραάμ     

Ο Γενικός Γραμματέας
Πατέλης Γ. Νικόλαος




Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.




ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο