Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Στον «αέρα» οι μισθώσεις επαγγελματικών ακινήτων.

Στον «αέρα» θα βρεθούν το επόμενο διάστημα όλες οι συμφωνίες μίσθωσης επαγγελματικών ακινήτων με σημαντικές επιπτώσεις τόσο στη λειτουργία της αγοράς όσο και στο τραπεζικό σύστημα, όπως υποστηρίζει το σύνολο των θεσμικών παραγόντων και των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον τομέα των επαγγελματικών ακινήτων.

Στον «αέρα» οι μισθώσεις επαγγελματικών ακινήτων.

Στον «αέρα» θα βρεθούν το επόμενο διάστημα όλες οι συμφωνίες μίσθωσης επαγγελματικών ακινήτων με σημαντικές επιπτώσεις τόσο στη λειτουργία της αγοράς όσο και στο τραπεζικό σύστημα, όπως υποστηρίζει το σύνολο των θεσμικών παραγόντων και των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον τομέα των επαγγελματικών ακινήτων. Σε επιστολή που εστάλη από τις εν λόγω εταιρείες στην αρμόδια υπουργό Οικονομίας, κυρία Λούκα Κατσέλη αναφέρεται ότι η προσθήκη διάταξης στο νομοσχέδιο για την «Απλοποίηση διαδικασιών σύστασης προσωπικών και κεφαλαιουχικών εταιρειών και άλλες διατάξεις» δίνει το δικαίωμα ο ενοικιαστής να καταγγείλει τη μίσθωση παρ΄ ότι έχει παραιτηθεί από το δικαίωμα αυτό βάσει συμβολαίου και αυτό θα έχει καταστρεπτικές και αντιαναπτυξιακές συνέπειες στην ελληνική οικονομία.

Με αυτή τη διάταξη επί της ουσίας ακυρώνεται, σύμφωνα με τους ίδιους, οποιαδήποτε σύμβαση έχει συναφθεί ανάμεσα στον εκμισθωτή και στον μισθωτή ανεξάρτητα αν πρόκειται για κλειστό συμβόλαιο ή όχι. Οπως σημειώνουν παράγοντες της κτηματαγοράς, στην τρέχουσα συγκυρία οι εκμισθωτές δίνουν σημαντικά κίνητρα (δωρεάν τα πρώτα ενοίκια ή πολύ χαμηλό ενοίκιο εκκίνησης) με αντάλλαγμα μια δεσμευτική σύμβαση συγκεκριμένης χρονικής περιόδου. Με την προτεινόμενη διάταξη δίνεται το δικαίωμα στον μισθωτή ανεξαρτήτως κλειστής σύμβασης ή όχι να αποχωρεί μετά τον πρώτο χρόνο συμβολαίου χωρίς καμία συνέπεια. Οι ίδιοι παράγοντες σημειώνουν ότι η τροπολογία, ευνοεί τις μεγάλες εμπορικές εταιρείες- αλυσίδες, και οι οποίες έχουν προβεί σε αυτή τη μορφή συμφωνιών, καθώς κατ΄ αρχάς απαλλάσσονται σήμερα των υποχρεώσεών τους και κατά δεύτερον θα έχουν τη δυνατότητα να καταβάλλουν τα ποσά αέρα που από εδώ και στο εξής θα απαιτούνται για τα καλά ακίνητα, εκτοπίζοντας ή περιορίζοντας τη δυνατότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων να αναπτυχθούν και να λειτουργήσουν στο πλαίσιο του υγιούς ανταγωνισμού.

Πηγή Το Βήμα
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο