Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Δυσοίωνες προοπτικές για την απασχόληση.

Μειωμένες κατά 5% είναι οι προοπτικές για νέες προσλήψεις στο διάστημα Ιουλίου - Σεπτεμβρίου και ευκαιρίες απασχόλησης θα υπάρχουν μόνο στον τουρισμό (+19%), στα χρηματοοικονομικά - ασφάλειες - ακίνητη περιουσία - υπηρεσίες προς τις επιχειρήσεις (+5%) και στη γεωργία (+3%).

Δυσοίωνες προοπτικές για την απασχόληση .

Μειωμένες κατά 5% είναι οι προοπτικές για νέες προσλήψεις στο διάστημα Ιουλίου - Σεπτεμβρίου και ευκαιρίες απασχόλησης θα υπάρχουν μόνο στον τουρισμό (+19%), στα χρηματοοικονομικά - ασφάλειες - ακίνητη περιουσία - υπηρεσίες προς τις επιχειρήσεις (+5%) και στη γεωργία (+3%).

Αυτό έδειξε η έρευνα που πραγματοποίησε η Manpower σε δείγμα 750 Ελλήνων εργοδοτών για το τρίτο τρίμηνο του έτους. Οπως προκύπτει από την έρευνα (η οποία έγινε πριν από την ανακοίνωση των μέτρων λιτότητας) μόνο το 12% των εργοδοτών δηλώνει ότι θα προχωρήσει σε προσλήψεις, το 17% θα μειώσει τις θέσεις εργασίας, ενώ το 68% δεν θα κάνει ούτε προσλήψεις ούτε απολύσεις.

Οι περισσότερο αρνητικές προοπτικές για τις θέσεις εργασίας εντοπίζονται στους τομείς ηλεκτρισμού, φυσικού αερίου και ύδρευσης (-25%), στη μεταποίηση (-17%) και στις κατασκευές (-16%).

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο