Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Εφοδοι στις Εφορίες για τα έσοδα

ΜΕ- ΕΦΟΔΟΥΣ ανώτατων στελεχών του σε Τελωνεία και Εφορίες επιχειρεί το υπουργείο Οικονοµικών να αντιµετωπίσει την υστέρηση εσόδων που βάζει νάρκες στην οµαλή εκτέλεση του προϋπολογισµού και απειλεί να τινάξει στον αέρα την εφαρµογή του µνηµονίου, φέρνοντας πιο κοντά το ενδεχόµενο και νέων µέτρων.

Εφοδοι στις Εφορίες για τα έσοδα
   
ΜΕ- ΕΦΟΔΟΥΣ ανώτατων στελεχών του σε Τελωνεία και Εφορίες επιχειρεί το υπουργείο Οικονοµικών να αντιµετωπίσει την υστέρηση εσόδων που βάζει νάρκες στην οµαλή εκτέλεση του προϋπολογισµού και απειλεί να τινάξει στον αέρα την εφαρµογή του µνηµονίου, φέρνοντας πιο κοντά το ενδεχόµενο και νέων µέτρων.

Τα πρώτα στοιχεία του υπουργείου Οικονοµικών για το πεντάµηνο ανεβάζουν την υστέρηση των καθαρών εσόδων στα 675 εκατ. ευρώ µε τον ρυθµό αύξησής τους να υποχωρεί στο 8% από 10% στο τέλος Μαΐου και έναντι ετήσιου στόχου αύξησης 11,7%. Τους ίδιους προβληµατισµούς αναδεικνύουν και τα πρώτα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η Τράπεζα της Ελλάδος, σύµφωνα µε τα οποία τα έσοδα σε ταµειακή βάση εµφανίζουν αύξηση 8,5%. Σχετική αισιοδοξία δηµιουργεί από την άλλη πλευρά το γεγονός ότι οι δαπάνες σηµειώνουν µείωση 13,6% όταν ο ετήσιος στόχος αφορά σε µείωση κατά 4,4%. Και στο µέτωπο των δαπανών όµως η κατάσταση εκτιµάται πως γρήγορα θα αντιστραφεί καθώς οι επιχορηγήσεις προς τα ασφαλιστικά ταµεία θα χρειαστεί άµεσα να αναθεωρηθούν προκειµένου να καλυφθούν οι ανελαστικές ανάγκες καταβολής συντάξεων. Ενδεικτικό του προβλήµατος που θα ανακύψει σύντοµα είναι το γεγονός ότι οι επιχορηγήσεις που είχαν καταβληθεί στον ΟΑΕΕ κατά το πρώτο τετράµηνο κάλυπταν το 65% των ετήσιων εγγεγραµµένων δαπανών.

Οσον αφορά τα έσοδα, µετά την εντυπωσιακή ανάκαµψη των εσόδων από ΦΠΑ τον Απρίλιο, τον Μάιο τα έσοδα από ΦΠΑ εµφάνισαν σύµφωνα µε πληροφορίες οριακή αύξηση της τάξεως του 3% επαναφέροντας τους προβληµατισµούς επίτευξης των στόχων, την ώρα που στην αγορά καταγράφεται κάθετη πτώση της κατανάλωσης και κάµψη του «κινήµατος» αποδείξεων.

Το υπουργείο Οικονοµικών επιχειρεί να ανακόψει την πτωτική τροχιά των εσόδων σφίγγοντας των κλοιό των πιέσεων σε εφοριακούς και τελωνειακούς υπαλλήλους να «κυνηγήσουν» ελέγχους και άµεσες εισπράξεις.

Χθες ο γενικός γραµµατέας του υπουργείου Οικονοµικών Δ. Γεωργακόπουλος πραγµατοποίησε αιφνιδιαστική επίσκεψη στο Τελωνείο Αθηνών στη Μεταµόρφωση αλλά και στην Εφορία Αγίου Στεφάνου και διαπίστωσε, όπως λέει ο ίδιος, «µια χαλαρότητα στην προσπάθεια είσπραξης δηµοσίων εσόδων η οποία δεν δικαιολογείται στην παρούσα κατάσταση», εφιστώντας την προσοχή των υπαλλήλων.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο