Αποτελέσματα live αναζήτησης

Ευρ. Επιτροπή: «Δεν θα κοπούν στο μισό οι συντάξεις»

7 Ιούνιου 2010 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά
  • «Πουθενά στο Μνημόνιο δεν αναφέρεται ότι οι συντάξεις θα πρέπει να κοπούν στο μισό», διευκρινίζει ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής Οικονομικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Σέρβας Ντερούζ, εκπρόσωπος του επιτρόπου Όλι Ρέν, σε αποκλειστική δήλωση του σε εφημερίδα της Κυριακής.
Ευρ. Επιτροπή: «Δεν θα κοπούν στο μισό οι συντάξεις»             

 
 «Πουθενά στο Μνημόνιο δεν αναφέρεται ότι οι συντάξεις θα πρέπει να κοπούν στο μισό», διευκρινίζει ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής Οικονομικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Σέρβας Ντερούζ, εκπρόσωπος του επιτρόπου Όλι Ρέν, σε αποκλειστική δήλωση του σε εφημερίδα της Κυριακής.

Ειδικότερα ο κ. Ντερούζ αναφέρει σχετικά: « 'Ενα ποσοστό αναπλήρωσης 45% έως 48% έχει αναφερθεί από μερίδα του Τύπου. Πρόκειται για παρανόηση. Το ποσοστό αυτό του 48% προκύπτει από τον απλό υπολογισμό του 1,2% ( μέσο ετήσιο ποσοστό αναπλήρωσης ) επί 40 έτη ( περίοδος εισφορών για πλήρη σύνταξη) και ως εκ τούτου αντιπροσωπεύει το μέσο ποσοστό αναπλήρωσης από το ανταποδοτικό σύστημα ( για ένα άτομο που καταβάλλει εισφορές επί 40 έτη). Σε αυτό, επισημαίνει, έρχεται να προστεθεί η μη ανταποδοτική βασική σύνταξη την οποία δεν έχουμε αμφισβητήσει. Η σύνταξη αυτή αυξάνει το ποσοστό αναπλήρωσης από 65 %-80% για όλους εκτός από τις υψηλότερες εισοδηματικές ομάδες του πληθυσμού. Αυτά τα ποσοστά αναπλήρωσης είναι σε γενικές γραμμές αντίστοιχα με αυτά που ισχύουν στα περισσότερα μέλη της ΕΕ και είναι αρκετά υψηλότερα από τα ελάχιστα επίπεδα που απαιτούνται από τους ευρωπαϊκούς και διεθνείς οργανισμούς για την κοινωνικη ασφάλιση

Με αφορμή τη δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του κ. Ρεν σε κυριακάτικη εφημερίδα, το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης σε ανακοίνωση του αναφέρει τα εξής:

«Σε δήλωση του εκπροσώπου τύπου του κ.Ρεν αναφέρεται ότι πουθενά στο Mνημόνιο δεν αναγράφεται ότι οι συντάξεις πρέπει να κοπούν στο ήμισυ. Η συγκεκριμένη θέση είναι ορθή. Την υποστηρίζει άλλωστε σταθερά και επίμονα από την πρώτη στιγμή το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Αποτελεί θετικότατη εξέλιξη η εκ μέρους του εκπροσώπου του κ.Ρεν υποστήριξη της θέσης ότι στο ποσοστό αναπλήρωσης του 48% επί των συντάξιμων αποδοχών πρέπει να προστεθεί και η βασική σύνταξη. Αυτή είναι η ορθή και ακριβής ερμηνεία του Μνημονίου. Συνεπώς, οι παρεξηγήσεις που δημιουργήθηκαν από τα όσα υποστήριξαν οι εκπρόσωποι της Ε.Ε., του ΔΝΤ και της Ε.Κ.Τ. κατά την πρόσφατη επίσκεψή τους (26-29 Μαϊου) στην Αθήνα (να συνυπολογίζονται δηλαδή στο 48% τόσο η βασική όσο και οι επικουρικές συντάξεις) ξεκαθαρίζονται οριστικά. Να θυμίσουμε ότι για το θέμα αυτό σχετική επιστολή έχει αποστείλει στον Επίτροπο κ.Ρεν ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και στον επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ε.Ε. κ.Σερβάς Ντερούς, η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου» καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: Express.gr



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης